zondag 07 maart 2021

A Algemeen

Veiligheidsmiddag voor senioren tijdens de Week van de Veiligheid

Met het invallen van de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit toe. Daarom vindt jaarlijks begin oktober de 'Week van de Veiligheid' plaats. Een week waarin extra aandacht is voor veiligheid. De gemeente Wassenaar sloot hierbij aan door op woensdag 9 oktober een Veiligheidsmiddag speciaal voor senioren te organiseren.

Burgemeester Leendert de Lange (Veiligheid): 'Ouderen voelen zich vaker onveilig in en om de woning dan andere bewoners. Iedereen moet zich veilig kunnen voelen in ons mooie groene dorp. Het is dan ook goed om zelf na te denken wat je zelf kunt doen om je te weren tegen inbraak, babbeltrucs en woningovervallen. Als gemeente vinden wij het belangrijk om samen met politie, brandweer en handhavers de inwoners hierbij te helpen en goed te informeren. Samen de weerbaarheid vergroten om zo te blijven werken aan een veilig Wassenaar".

Meer informatie
Er was tijdens de middag in de bibliotheek uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen aan medewerkers van politie, brandweer, handhaving en gemeente. Heeft u de bijeenkomst gemist en wilt u meer weten over dit onderwerp? Kijk op de website van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV): https://hetccv.nl/onderwerpen/senioren-en-veiligheid/