Mislukte inhaalrace Blauw-Zwart, Lugdunum wint met 4-3

1 november 20192 minute read

Na een inhaalrace die de gehele wedstrijd duurde hebben de voetballers van Blauw-Zwart afgelopen zaterdag in Leiden de punten moeten laten aan het team van Lugdunum. Het werd uiteindelijk nog slechts een nipte nederlaag van 4-3. De ploeg van trainer Jos van der Helm trad de Leidenaren met open vizier tegemoet, maar dat leidde in het eerste half uur slechts tot een achterstand van maar liefst 3-0.

De ploeg uit Leiden maakte in de 19e minuut handig gebruik van een slordige spelhervatting in de verdediging van de mannen van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep. Na die 1-0 volgden in snel tempo nog twee, overigens fraaie, doelpunten van Lugdunum (2-0 en 3-0). Vooral op fysiek gebied moesten de meestal veel kleinere (en jongere) Blauw-Zwarters het afleggen tegen het ook nog eens zeer balvaste middenveld van de Leidenaren. In veel duels liepen de Blauwen in de eerste helft achter de feiten aan. Maar zoals altijd bleven de Blauwen, die in de vertrouwde opstelling aantraden, er in geloven. De actieve Dunke Lagerberg zag nog voor de rust zijn werk op de vleugel beloond met een in verwarring in eigen goal geplaatst schot van een Leidse verdediger: 3-1.

Na de rust leek de Wassenaarse ploeg een beetje van de schrik bekomen en gooide men de schroom van zich af. Lugdunum vond het allemaal wel best zo en wisselde er vrolijk op los. En dit bood de Blauwen ruimte. In de 61e minuut was Bram Smit heel attent om de 3-2 erin te prikken. Zou het dan toch?

Maar enkele minuten daarna verraste Lugdunum vanaf de vleugel Blauw-Zwart goalie Mike van Zonneveld met een knappe volley (4-2). Zoals gezegd ging de Wassenaarse inhaalrace toch door en er kwamen door een ruimer speelveld een beide zijden meer kansen. De Leidse supporters zagen met schrik in de ogen dat (alweer) Dunke Lagerberg in de 87e minuut zijn specialisme (een fraaie kopbal in de verre hoek) verzilverde: 4-3! Lugdunum moest, omdat de scheidsrechter veel extra tijd uittrok, nog zeker acht minuten wachten voordat men een zucht van verlichting kon slaken. De Blauw-Zwarte inhaalrace was net mislukt.