zondag 26 september 2021

S Sport

SSC Napoli wint het 29e Blauw-Zwart Minikamp

23 en 24 oktober jl. was het al weer zover, het 29e Blauw-Zwart Minikamp. De jongste kinderen van Blauw-Zwart mochten weer 2 dagen hun kwaliteiten op en rondom het terrein laten zien.

Al om 6 uur ´s ochtends begon de organisatie met het klaarmaken van de kantine, kleedkamers en de velden. Hierna kwam de leiding (spelers van onder andere de selectie en de dames van Blauw-Zwart) binnen voor een korte uitleg en een bakje koffie. Om kwart over 8 kwamen de eerste nieuwsgierige kinderen al binnen, benieuwd naar de teamindeling en de leiding.

Toen alle kinderen ingeschreven waren, werd door middel van loting een leider gekoppeld een team. Veel blije gezichten toen ze hun favoriete Blauw-Zwarter als leiding kregen. Toen de combinatie team + leiding compleet was, werden er spandoeken gemaakt en een teamfoto.
De rest van de ochtend werd besteed aan het afwerken van de poulewedstrijden, dit voor kwalificatie voor het finaletoernooi op de donderdag. Toen bekend werd dat Cc Barcelona (ongeslagen), SSC Napoli, Real Madrid, Zenit Sint-Petersburg en Bayern München (op 1 doelpunt) naar de finalepoule, en Benfica, Liverpool FC, Manchester City, Juventus en Paris Saint-Germain naar de verliezerspoule gingen, was het tijd om te lunchen.

Na de lunch werd er een speurtocht met vragen door de “rooie buurt” afgewerkt, waarbij tevens een theezakje geruild moest worden voor iets moois. Uiteindelijk zijn de kinderen met hele mooie originele dingen terug gekomen. Uiteindelijk heeft Manchester City de speurtocht gewonnen.
Hierna volgde een bingo en toen werd het tijd voor de kwalificatie voor de finale van het penalty-bokaal. Alle kinderen konden zich per leeftijdscategorie kwalificeren voor de finale op donderdag.
Hierna hebben de kinderen de leiding verslagen met het douane-spel en hiermee allemaal een bidon gewonnen.
Het avondprogramma bestond uit het voetballen tegen de leiding, patatjes met een kroket/frikandel eten, casino-avond (dat gewonnen werd door Sem Krezsner, troostprijs voor Zeger Ruyters) en het dierengeluidenspel. Bij dit laatste spel was team Paris Saint-Germain als eerste binnen.

Dag 2 begon met een erg leuke warming-up van Danny Kroon. Hierna werden alle wedstijden in de finale- en verliezerspoule afgewerkt. Hierdoor kwam er, na een finale tussen Bayern Munchen en SSC Napoli, dat Napoli met 5-1 won ondanks dat er in de poulefase nog verloren was van Bayern, de volgende einduitslag: 1. SSC Napoli 2. Bayern München 3. Real Madrid 4. Sint Sint-Petersburg 5. FC Barcelona (dat de dag ervoor nog ongeslagen was) 6. Manchester City (tweede dag alles gewonnen, dus misschien wat laat op stoom) 7. Benfica 8. Paris Saint-Germain 9. Liverpool Fc 10. Juventus.
Na een heerlijke lunch met broodjes knakworst, verzorgt door Connie, Ron, Ton en Jan, en nog een bingo met loterij, werd ook de finale van het penaltybokaal gespeeld. Alle finalisten mochten 2 penalty’s nemen op oud-eerste elftal keeper Bobby Jalhay. De winnaars per categorie waren: Julian Zanen (mini’s), Rein Piek (J0-8), Sebastiáan Santamaria (J09/J010), Jesse Bos (J011/J012) en Sophie van Deursen (meisjes).
Hierna volgde de prijsuitreiking en werd iedereen bedankt voor 2 geweldig gezellige dagen. Het was weer een top-kamp! Hopelijk tot volgend jaar!

De activiteiten commissie