Blauw-Zwart in een lastig parket

12 november 20192 minute read

Bij de ‘Vrijwilliger van de week’ wordt de vraag gesteld “Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen van ons vlaggenschip”. Het woord ‘periodetitel’ komt in de antwoorden vaak voor, maar dat kan weleens een lastige opgave worden. Voorlopig is de conclusie dat de ploeg van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep moeite heeft om zich in de derde klasse te handhaven.

Deze zaterdag werd in Aarlanderveen met 4-0 verloren en daar viel weinig op af te dingen. De thuisclub beschikt over een sterke ploeg die vooral aanvallen snel en effectief uitspeelt.
Kwam dat omdat de Blauw-Zwarten zo zwak speelden? Ik denk van niet,
Blauw-Zwart put uit de eigen jeugd en een aantal spelers heeft nog moeite om zich aan het niveau van de derde klasse aan te passen. Dat uit zich vooral in onrust, geen rust aan de bal en daardoor onnauwkeurige passing. Aarlanderveen heeft spelers die zich al moeiteloos op dit niveau kunnen handhaven. Maar als je kijkt naar inzet en werklust kan je de Blauwen in ieder geval deze zaterdag niets verwijten. Wel valt er aan de organisatie achterin veel te verbeteren en dat begint met communiceren. De verdedigers zijn vooral gefocust op hun eigen spel, niemand let op de ander. Dan krijg je te gemakkelijk doelpunten tegen, elke aanval van Aarlanderveen zorgde voor penibele situaties en dat is niet nodig. Zoveel kwaliteitsverschil zat er nou ook niet tussen de twee ploegen.

Zeker in de eerste helft kregen de Blauwen voldoende mogelijkheden om te scoren, vooral de kans van Kim Theil vlak voor rust was bijna niet te missen, al was de reactie van de doelman erg sterk. Alleen stond het ondertussen al 1-0 door een onnodige overtreding achterin vlak buiten het strafschopgebied in de 15e minuut. Toen zag je duidelijk het gebrek aan organisatie waardoor Aarlanderveen de vrije trap simpel kon uitspelen. En ook de 2-0 vlak voor rust lag meer aan het positiespel van de Blauw-Zwarte verdediging dan aan de kwaliteiten van de tegenpartij.
Na rust had de ploeg van hoofdsponsor Lagerberg Verhuidgroep niet zoveel meer in te brengen. Aarlanderveen ging steeds makkelijke voetballen en pas bij 4-0 kropen de Blauw-Zwarten weer uit hun schulp. Dat zorgde ook nog voor diverse mogelijkheden maar de scherpte voorin ontbrak.
Gelukkig maakte Raymond Vosse weer wat minuten en begint Illias Assabban langzaam op zijn oude niveau terug te komen, en dat komt goed uit.