maandag 03 oktober 2022

N Nieuws

Aan het woord...Vrijwilliger Irene Wassenaar

Sinds 2016 ben ik vrijwilliger bij SMOW als administratief ondersteuner. Ik bied senioren thuis hulp bij het afhandelen, regelen en opbergen van post, aanvragen en financiën.

Ik heb 25 jaar beroepservaring in financiële dienstverlening, de laatste 5 jaar via mijn eigen bedrijf "Wassenaars Vermogensregie". Ook ben ik actief voor het Zeldzame Ziekten Fonds en als penningmeester voor de serviceclub Zonta Den Haag 1.

Voor SMOW help ik eens per twee maanden 2 dames van resp. 81 en 92 jaar met hun administratie. Ze zien vaak letterlijk op tegen de berg post die zich verzamelt. Na een kop koffie of thee met iets lekkers erbij en een praatje - we delen vaak leuke en soms emotionele ervaringen - gaan we samen aan de slag en ontstaat "financiële rust". Dat geeft veel voldoening.

Ik kwam in aanraking met dit vrijwilligerswerk via mijn hardloopclub waar ook SMOW-medewerkster Carla van den Berg actief is. Zij trok mij over de streep, omdat ik het belangrijk vind dat mensen met een hulpvraag adequaat geholpen worden. Ik kan mijn vrijwilligerstaken goed combineren met mijn werk en privéleven. Ik kan het iedereen aanraden. Het is leerzaam en het geeft veel voldoening om iets voor een ander te kunnen betekenen.

Vaak zijn er interessante trainingen te volgen. Bij SMOW bijv. op het gebied van (psychische) gezondheid of over regelingen, toeslagen of WMO voorzieningen. Ook is er een jaarlijks SMOW vrijwilligersuitstapje. Al is mijn agenda goed gevuld, er blijft genoeg tijd over voor andere zaken. En...het weekend blijft gereserveerd voor mijn gezin, familie en vrienden.

SandravdBergCropped