dinsdag 28 september 2021

N Nieuws

Peace Poster Contest - Wassenaarse winnares bij de beste van Nederland

Lions International Peace Poster Contest is een internationale wedstrijd die kinderen in de leeftijd van 11 tot 13 jaar aanmoedigt om op creatieve wijze uit te drukken wat vrede voor hen betekent. Sinds de start in 1988 hebben miljoenen kinderen over de hele wereld deelgenomen aan de wedstrijd, sinds 1994 ook in Nederland.

Lionsclub Wassenaar de Pauw organiseert de wedstrijd in Wassenaar. De afgelopen periode hebben in totaal 150 leerlingen van de brugklassen van het Rijnlands Lyceum en het Adelbert mee gedaan met de Peace Poster Contest. Het thema was 'De reis van de vrede'.

De kinderen hebben dit thema op creatieve manier uitgebeeld in mooie tekeningen. De Wassenaarse kunstenares Karin Koster heeft samen met een paar leden van de Lions de verschillende tekeningen beoordeeld. De volgende kinderen hebben een prijs (certificaat en waardebon van Luciano's) gewonnen:

Adelbert
1e prijs: Roselin
2e prijs: Dagmar
aanmoedigingsprijs: Annelie, Sarah

Rijnlands Lyceum
1e prijs: Josephine, Charlotte en Ludy
2e prijs: Ellen, Rosalie, Niamh

De districtsgouverneur Bas Krijger heeft met meerdere kunstenaars de tekening van Charlotte gekozen als winnaar van Zuid-Holland. Haar tekening gaat nu op voor de prijs van Nederland!

Karin Koster zal de tekeningen van 45 leerlingen van het Adelbert en het Rijnlands Lyceum in de laatste week van november exposeren in haar Elle-Est Galerie op de Langstraat 24-26.