Herrezen Blauw-Zwart verliest onverdiend van koploper

4 december 20192 minute read

Een onpartijdige toeschouwer dacht dat Blauw-Zwart, de Lagerberg Verhuisgroep brigade, de ver onderliggende partij zou zijn. En hoewel het scorebord na het laatste fluitsignaal 2-0 voor de thuisclub aangaf, speelden de Blauwen een meer dan prima pot voetbal.

Een 25tal Blauw-Zwart supporters was de club nagereisd naar het mooie complex van TAVV in Ter Aar. Zij hebben een Blauw-Zwart gezien dat echt niet bang hoeft te zijn voor degradatie. Wat een partij legden zij op de kunstgrasmat, om van te watertanden. Zal dit de ommekeer zijn?
Trainer/coach Jos van der Helm heeft er ongetwijfeld een belangrijke hand in gehad. Waar een aantal spelers de laatste tijd ver beneden zijn niveau speelde, viel er nu niets aan te merken. Hoog tempo, linies die op tijd aansloten, gezonde vechtlust, voor elkaar werken, mee verdedigen, fel op de bal, toonbaar spirit, gedrevenheid. Samenvattend: de Blauwen stonden goed en voerden hun taken in een moordend tempo meer dan naar behoren uit. Waarom dan toch verliezen?

Ik ga geen namen noemen dit keer, want dan doe ik een ander te kort. Het verlies was te wijten was aan, hoe zei Cruijff dat ook alweer? O ja, je moet meer doelpunten maken dan je tegenstander en dan win je. En de gelegenheden waren legio dat op prima wijze een Blauw-Zwart speler in kansrijke positie voor het vijandelijke doel gezet werd. Helaas liet het afmaken te wensen over. Misschien wat trainingen aan wijden?.
De wedstrijd werd uiteindelijk beslist door een vrije trap, vlak voor rust, vanaf de rand 16 meter die een TAVV speler onberispelijk als een streep inschoot. Keeper Mike van Zonneveld was kansloos. Het tweede doelpunt, vlak voor tijd, via een opkomende TAVV speler aan de rechterkant, ook weer een streep en Mike opnieuw kansloos.

Nog even een sfeerbeeld. De eerste helft ging de wedstrijd gelijk op, de tweede helft is TAVV bijna niet over de middenlijn richting Blauw-Zwart doel geweest. Met de conditie zit het wel goed bij de Lagerberg Verhuisgroep. Brutaler omgaan met kansen benutten moet het credo worden!
In de tweede helft werden de moegestreden Tom v.d. Marel, Mats de Koning en Ime Raaphorst gewisseld voor respectievelijk Bram den Hollander, Maxim Buijs en Sammy Ruijgrok die zich naadloos aan het goede niveau aanpasten.

Nogmaals hulde aan Blauw-Zwart! De meegereisde supporters waren vol lof over het vertoonde spel van hun Blauwen!