vrijdag 22 januari 2021

N Nieuws

Puc on Tour in de maand december

Het jongerenwerk heeft een drukke maand voor de boeg met vuurwerkpreventie en voorlichting op scholen. Op woensdag 4 december was het jongerenwerk aanwezig in de Bieb van Wassenaar om daar aan vooral ouders en jongeren voorlichting te geven over veilig gebruik van vuurwerk. Hierbij deelde de jongerenwerkers ook veiligheidssetjes uit met hierin een veiligheidsbril, oordopjes, een afsteeklont en een vuilniszak om het vuurwerk weer netjes mee op te kunnen ruimen.

Paarse vrijdag op het Rijnlands Lyceum
Op vrijdag 13 december is het Paarse vrijdag. Paarse vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. In Nederland wordt de dag sinds 2010 ieder jaar op de tweede vrijdag van december gehouden. Het jongerenwerk zal met de nodige voorlichtingsmaterialen en een sociale media actie die dag ook actief zijn om aandacht te vragen voor dit onderwerp. Om bewustwording te creëren bij jongeren dat het belangrijk is dat iedereen zichzelf mag en kan zijn ongeacht zijn geaardheid, achtergrond. Ben je geïnteresseerd naar de online actie van het jongerenwerk volg ons dan op Instagram jwwassenaar of op Facebook Jongerenwerk Wassenaar.

Richting de jaarwisseling zal het jongerenwerk ook veel ambulant op de straten te vinden te zijn om veiligheidssetjes uit te delen en met jongeren het gesprek aan te gaan over veilig gebruik van vuurwerk, de risico’s en de eventuele straffen die eraan kunnen zitten bij vroegtijdig afsteken of gebruik van illegaal vuurwerk. Op dinsdag 24 december en maandag 30 december zal het jongerenwerk de straat op gaan om de veiligheidssetjes uit te delen aan jongeren.

Meer weten?
Wil je meer weten over wat het jongerenwerk voor jou(w kind) kan betekenen? Neem dan contact op via 0182-640694 of bezoek onze website: http://www.jongerenwerkwassenaar.nl