zaterdag 18 september 2021

S Sport

Blauw-Zwart Vrijwilliger Van De Week: Erwin Oosterveer

De Blauw-Zwart vrijwilliger van de week is Erwin Oosterveer.

Naam
Erwin Oosterveer

Leeftijd
50 jaar

Verliefd/verloofd/getrouwd/kinderen?
Al 33 jaar verliefd op Tanja, waarvan 21 jaar getrouwd. We hebben 2 kinderen; Danique (19) en Twan (15).

Sinds wanneer ben je aan BZ verbonden en op welke manier?
Vanaf mijn 6e t/m 16 jaar heb ik in de jeugd gevoetbald. Toen werd het stappen belangrijker en ben ik gestopt. Mijn zoon Twan voetbalt sinds zijn 6e bij Blauw-Zwart en ik ben, met een pauze van 2 jaar, altijd wel trainer/coach geweest van het team waar hij in speelde. Zelf ben ik 4 jaar geleden gevraagd om in Veteranen 2 te komen spelen en dat doe ik met heel veel plezier!

Welke activiteiten voer je momenteel uit bij Blauw-Zwart?
Ik ben, samen met Sake Teeling, trainer/coach van de JO17-3, waar mijn zoon Twan in speelt. Daarnaast speel ik dus zelf in Veteranen 2.

Wie is je favoriete voetballer/-ster en waarom?
Zonder twijfel is dat Dennis Bergkamp. Ongelooflijk hoe hij een bal kon aannemen en daarmee ook vaak meteen een kans creëerde. Denk maar eens terug aan die lange bal van Frank de Boer in de kwartfinale tegen Argentinië op het WK van 1998.

Welk team kan op jouw onvoorwaardelijke steun rekenen en waarom?
Dat zijn natuurlijk de JO17-3 en Veteranen 2. Deze 2 teams bestaan uit leuke gasten die het (ook buiten het voetbal om) goed met elkaar kunnen vinden. Plezier staat voorop, maar eenmaal in het veld moet er uiteraard gewonnen worden!

Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen van ons vlaggenschip?
Het is nog niet wat ik ervan verwacht had, maar in het verslag van de wedstrijd tegen de koploper TAVV las ik dat er een stijgende lijn in het voetbal is te zien. Ik verwacht dan ook zeker nog een aantal overwinningen en handhaving. Voor mij persoonlijk is een overwinning op Sporting Leiden zeer welkom! Anders moet ik van mijn oom (jaren voorzitter van Leiden) weer aanhoren dat Blauw-Zwart niet veel had in te brengen.

Wie is je favoriete speler bij Blauw-Zwart en waarom?
Dat is uiteraard Twan, gewoon, omdat hij mijn zoon is. Daarnaast ben ik favoriet van Kees Harberink, onze El Capitano van Veteranen 2. Hij regelt veel voor ons team en ik heb respect voor de wijze waarop hij, op een toch wel respectabele leeftijd, tekeergaat op het veld. Hiermee hoop ik natuurlijk een basisplaats te hebben afgedwongen voor onze bekerwedstrijd zaterdag de 14e tegen Semper Altius!

Wat wordt de uitslag van Gouda – Blauw-Zwart op zaterdag 14 december?
Dat kan een leuke pot worden. Gouda staat in de ranglijst net boven Blauw-Zwart, dus zaak voor de Blauwen om de 3 punten uit Gouda mee te nemen naar onze Schulpwei. Ik ga voor een krappe 1-2 overwinning door een gestolen doelpuntje in blessuretijd.

Wat wil je nog kwijt?
Ik zou Blauw-Zwart willen adviseren meer aandacht te geven aan de niet-selectie jeugdteams. Ook deze jongens moet je aan de club zien te binden. Je hebt ze namelijk keihard nodig om de (selectie)teams, in met name de JO17 en JO19, “gevuld” te houden.

En….wie moet zeker een keer in deze rubriek aan het woord komen?
Ik denk dan meteen aan iemand van de veldploeg. Zij zorgen er toch maar elke week voor dat wij op een heerlijke (kunst)grasmat een balletje kunnen trappen!