zaterdag 31 juli 2021

S Sport

Blauw-Zwart MO11-1 winterkampioen

Afgelopen zaterdag 14 december wisten de meiden van Blauw-Zwart MO11-1 wat ze te doen stond. De titel stond op het spel en bij winst op WVC mocht het team zich kronen tot winterkampioen in de 2e klasse.

Uiteraard hadden Senna en Richard de meiden goed klaargestoomd voor de ‘wedstrijd van het jaar’ en ze gingen er dan ook helemaal voor. Ondanks de stormachtige wind ging het vanaf minuut 1 voorspoedig. Het eerste kwart van de wedstrijd stond het 2-0 en halverwege zelfs 4-0. Ondanks deze score bleven de meiden aanvallen met als uiteindelijke resultaat een 8-0 winst op WVC! Hierna brandde het feest los en kregen ze van Senna en Richard allemaal een mooie medaille uitgereikt. Na wat foto’s op het veld te hebben gemaakt werd het feest in de kleedkamer voortgezet!

Winterkampioen worden met deels een nieuw team is een enorme prestatie. Het jaar begon met een flinke nederlaag tegen Foreholte maar vanaf dat moment werden alle wedstrijden (op één gelijk spel na) in winst omgezet. Tijdens de trainingen op dinsdag en donderdag wordt er iedere week dan ook hard gewerkt met als doel om zowel individueel maar ook als team beter te worden. De meiden trainen onder andere op hun techniek, het inspelen van de bal, het afronden op het doel en uiteraard ook een partijspel waarin er met verschillende spelsystemen wordt geoefend. Het mag duidelijk zijn dat dit zijn vruchten heeft afgeworpen. Er staat inmiddels een zeer hecht team en de meiden gaan voor elkaar door het vuur. Erg mooi om te zien!

Wij als ouders zijn uiteraard erg trots op onze meiden en we willen de trainers/leiders van het team (Senna en Richard) dan ook erg bedanken voor het afgelopen half jaar. Zonder jullie toewijding en betrokkenheid was dit fantastische resultaat nooit behaald! Ook willen wij Blauw-Zwart en met name jeugdvoorzitter Niels Goderie en de andere vrijwilligers binnen de jeugdafdeling hartelijk bedanken voor alle steun en support. Blauw-Zwart biedt onze meiden namelijk een fijne omgeving waarin ze ongedwongen kunnen sporten en tevens leren om in teamverband met elkaar om te gaan.

Op naar het komende half jaar en hopelijk kunnen de meiden ook dan de titel in de wacht slepen!