Blauw-Zwart knokt zich naar kostbare zege

18 december 20193 minute read

De Blauw-Zwart supporters die in het hondenweer toch de weg naar Gouda hadden gevonden waren het er voor de wedstrijd allemaal over eens dat deze wedstrijd gewonnen moest worden om de aansluiting met de rest te behouden. De spelers van de ploeg van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep begrepen dat gelukkig ook en zo kwam het uiteindelijk allemaal goed.

Terwijl de thuisploeg nog in zijn neus stond te peuteren, stoomde Dunke Lagerberg vanaf de middellijn met de bal aan zijn voet richting strafschopgebied en krulde de bal precies in de rechter bovenhoek (1-0). Kijk, zo hoor je een wedstrijd te beginnen.

De Blauw Zwarten namen onmiddellijk verder het initiatief en na 12 minuten knalde Tom van der Marel uit een lastige hoek de bal door de benen van de Goudse doelman (0-2). Daarmee leek Blauw-Zwart de zaken onder controle te hebben en dat was tot de 40e minuut ook zeker zo. Er hing eerder een derde doelpunt in de lucht dan een tegentreffer. Maar ineens was er onrust achterin toen de thuisploeg toch enigszins druk wist te zetten en kreeg de achterhoede weer last van een oude kwaal: gebrek aan concentratie en niet scherp genoeg in de dekking (2-1). Twee minuten later waren de Blauw-Zwarten weer terug bij af. Mats de Koning hield een doorgebroken speler buiten het strafschopgebied vast, maar in plaats van een vrije trap legde scheidsrechter Van Horssen de bal op de stip. Onjuiste beslissing, maar hij had Mats de Koning ook rood kunnen geven, dus per saldo viel het nog mee. Maar wel onnodig 2-2.

In de tweede helft ging de ploeg van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep stroef van start. Maxim Buijs en Tommy de Jong waren ondertussen ingevallen en de Blauw-Zwarten hadden moeite hun goede spel van de eerste helft weer op te pakken. De Gouwenaren zetten druk en er ontstonden gevaarlijke situaties voor het Wassenaars doel. De Blauw-Zwart verdediging, met weer een prima keepende Mike van Zonneveld, gaf weinig ruimte weg. En langzamerhand, terwijl de regen neer begon te gutsen, zakte Gouda weg en namen de Blauw-Zwarten het initiatief over. Conditioneel is het bij Blauw-Zwart prima in orde en dat betaalde zich uit. Er kwam meer ruimte op de vleugels, Bram Smit was beter aanspeelbaar en zo keerde de kansen, met als resultaat de 2-3 van (weer) Tom van der Marel, na een knappe aanval over divers schijven. De ontlading bij de spelers, technische staf en supporters was groot, de overwinning volkomen verdiend en zeer welkom.