Ga naar hoofdinhoud

Tel ooievaars op 18 & 19 januari

15 januari 20202 minute read

“Het moment is weer aangebroken om ooievaars te tellen! Deze bijzondere vogels, die in het antieke Rome nestelden op de kroonlijsten van tempels, werden al bezongen door de klassieke schrijvers als brengers van geluk.”

“Ik las over ooievaars in kinderboeken, zag ze op geboortekaartjes maar in het echt zag ik ze helaas niet. In mijn kindertijd leefde er dan ook nog maar één ooievaarspaar in Nederland. Maar dat is nu anders. Vlakbij mijn moeder in Amersfoort zag ik ze kalm en elegant door de weiden stappen. En dit spektakel is op veel andere plekken te zien. Hoeveel het er zijn, dat weten we niet. Help mee met de door Stork georganiseerde wintertelling. Door tellen vergaren we kennis en die kan worden ingezet om nog meer van die geluksbrengers zich thuis te laten voelen in Nederland.” Aldus een oproep van schrijfster Rosita Steenbeek.rositasteenbeek

Ziet u een ooievaar? Geef dan in het weekend van 18 en 19 januari 2020 aantal, plaats, datum en eventuele ringgegevens door. Dat kan op één van de volgende manieren:
1. Via een e-mail naar wintertelling2020@ooievaars.eu
2. Via waarneming.nl
3. Telefonisch 06 82 610 438

Uit ringgegevens weten we, dat alle jonge ooievaars, in het jaar dat ze uit het ei zijn gekropen wegtrekken naar het zuiden. De achterblijvers zijn ooievaars van alle leeftijden, die ’s winters vaak in hun eigen broedgebied te vinden zijn of in grote groepen daar verzamelen, waar genoeg eten te vinden is. Zie kaartje.

Informatie: STORK www.ooievaars.eu of info@ooievaars.eu

 

 

 

Tags

OoievaarooievaarstellingSTORKWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top