Skip to content

Run for Rio heeft nieuwe plannen

19 januari 20202 minute read

Op 12 januari waren 40 belangstellenden aanwezig op de nieuwjaarsbijeenkomst van de Wassenaarse Stichting Run for Rio. Voorzitter Leo Bellekom presenteerde de nieuwe plannen van Run for Rio. Eerst was er traditiegetrouw een terugblik op 2019, het jaar waarin het 30-jarig jubileum van Run for Rio uitgebreid is gevierd. Er waren vele activiteiten en de mooiste daarvan was de LuWaloop. Een idioot plan waarbij 3 dames en 14 heren in 34 uur van Luxemburg naar Wassenaar liepen. En dat idiote plan leverde maar liefst € 31.453,90 op voor de weeskinderen in Oeganda.

De nieuwe plannen voor 2020 gaan over de nieuwbouw van een school voor weeskinderen in het plaatsje Kalagala, gelegen in het Kayunga District in Oeganda. Een gebied, dicht bij de oorsprong van de Nijl aan het Victoria Meer. Een gebied, waar de mensen leven van visserij en wat landbouw. De mensen zijn er arm, maar het gebied heeft ook kansen. Een echte school is er nog niet in dit gebied. De bouw van de school zal in 3 fases plaatsvinden. In de eerste fase wordt het terrein bouwrijp gemaakt. Er komt elektra, water, riolering, wegen van zand, drainage en een toegang tot het terrein. Ook worden de eerste 3 klaslokalen en toiletten gebouwd. Tijdens de presentatie werden de eerste foto’s van het terrein, de omgeving en de werkzaamheden getoond. In Nederland zouden we graafmachines inzetten, maar in Oeganda wordt de fundering van gebouwen gewoon nog met de hand gegraven. De lokale bevolking was massaal gekomen om te bouwen aan hun school.

Alle aanwezigen bij de nieuwjaarsbijeenkomst van Run for Rio waren onder de indruk. Het glas werd geheven op een mooi 2020 met leuke activiteiten, mooie opbrengsten en een goede realisatie van de eerste fase van de school. De fietsclub van Run for Rio deed de eerste donatie uit haar spaarpot voor dit mooie project. Daarna was er een gezellige loterij met fraaie prijzen. Er werd nagepraat over alle ontwikkelingen. De bijeenkomst werd afgesloten met een mooie opbrengst van € 571,95 en ook nog wat toezeggingen voor het overmaken van bedragen voor dit goede doel.

Wil jij ook helpen bouwen aan deze school voor kansarme (wees)kinderen, maak dan een bedragje over op NL57RABO0368010724 of op NL21INGB0000193157 t.n.v. Run for Rio.

 

 

 

Tags

HardlopenprojectenRun for RioscholenbouwWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top