Skip to content
Fotocredit: Roy Beusker

Soldaat van Oranje – De Musical bekroond met Musical Award voor Unieke Prestatie

24 januari 20202 minute read

Woensdagavond is Soldaat van Oranje – De Musical tijdens het Musical Awards Gala 2020 bekroond met de Musical Award voor Unieke Prestatie. Vanwege de ongekend lange speelduur, het unieke bezoekersaantal én de bijdrage aan de nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog, heeft het bestuur van Stichting Musical Awards besloten een eenmalige prijs in het leven te roepen: Musical Award voor Unieke Prestatie.

Producent Fred Boot ontving de award uit handen van Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven. In zijn dankwoord maakte Boot bekend dat de voorstelling nu tot en met oktober te zien zal zijn. Daarmee is het 10-jarig jubileum op 30 oktober in zicht! Inmiddels zagen al meer dan 3 miljoen bezoekers de musical in de TheaterHangaar in Katwijk.

Producent Fred Boot: “Dat het bestuur van het Musical Awards Gala ons een Musical Award voor Unieke Prestatie toekent, is van grote betekenis. Uiteraard zijn wij als productie enorm dankbaar voor deze waardering. De award bevestigt het belang van het doorvertellen van onze eigen geschiedenis. Dat was ook de wens en de hoop van Erik Hazelhoff Roelfzema, die met zijn verhaal de herinnering levend wilde houden. Zijn verhaal is een hommage aan alle mensen die een keuze durfden te maken. De onverzettelijke rechtvaardigheid van juist die mensen eren wij. We hopen het verhaal van Erik Hazelhoff en zijn vrienden nog heel lang te mogen vertellen.” 

Tickets t/m oktober zijn verkrijgbaar via soldaatvanoranje.nl of 0900-1324 (45cpm)

Vorig jaar werd bekend gemaakt dat Soldier of Orange – The Musical, een volledig Engelse productie, in de herfst van 2020 in première gaat. Info en inschrijving voorverkoop: soldaatvanoranje.nl/londen

Soldaat van Oranje – De Musical is een productie van NEW Productions, het productiebedrijf van investeringsmaatschappij Amerborgh.

 

Tags

KatwijkMusicalMusicalAwardSoldaat van Oranjetheaterhangaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top