Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Leo van der Velde

Kievietschakers na 45 jaar eindelijk kampioen

27 januari 20202 minute read

Er deden 18 teams van vier spelers mee aan het Wassenaarse schaakkampioenschap, dat traditiegetrouw door Jeugdschaakvereniging Bobby Fischer in het Deijlercentrum werd georganiseerd. De spelers waren afkomstig van 8 scholen. 

’s Ochtends speelden de beginners. De Nutsschool liet sterk spel zien, en eindigde met 2 teams bovenaan. Nuts 1 won zes wedstrijden, en speelde alleen gelijk tegen Nuts 2. Ze worden gevolgd door de Kievietschool en de Amerikaanse school op plaats drie en vier. In het winnende team speelden Emma Beelaerts van Emmichoven, Victoria Nolten, Lars Egberink en Thomas Egberink, van wie laatstgenoemde met 7 uit 7 als enige 100 % scoorde. Overige topscorers: T.J. Battle (ASH) 6,5 uit 7, Sofia van Erck (Kieviet) 6 uit 7, Xavier Bauduin (Herenweg) 5,5 uit 6, Klio Esvelt (Montessori) 5 uit 6 en Wessel van Houdt (Nuts) 5,5 uit 7. 

’s Middags kwamen de gevorderden in aktie. Na acht ronden waren Nuts 1 en Kieviet 1, in de afgelopen drie jaren eerste en tweede, nog ongeslagen. De Nuts had tweemaal gelijkgespeeld, en de Kieviet slechts eenmaal. In de laatste ronde stond de onderlinge wedstrijd op het programma, waarbij de Kieviet aan een 2 – 2 gelijkspel genoeg had. Ze lieten er geen gras over groeien, en kwamen met 2 – 0 voor. Dat betekent, dat de Kievietschool voor het eerst in 45 jaar Wassenaars kampioen is. Merkwaardig genoeg is het Kievietschaakteam wel ooit HSB-kampioen geweest en zelfs vijfde van Nederland (bij 3000 deelnemende scholen), maar de Wassenaarse titel werd steeds voor de neus weggekaapt. De Nuts redde de eer door de laatste 2 partijen te winnen, waarmee ze ongeslagen tweede werden.

PHOTO 2020 01 18 17 45 56

In de sub-top eindigden Bloemcamp als derde, combinatieteam ASH-BF als vierde en Nuts 2 als vijfde. Voor het winnende team speelden Noah Ritzerveld (8,5 uit 9), Linus Barnes, Boudewijn van der Velde en Adam Lakbiach (8 punten). Overige topscorers Awan Hassan (Bloemcamp) met 9 uit 9 (!), Ruben Lommers (Bonifacius) 8 uit 9, Chris Koopman, Toon Leijen en Bernard Rueb (Nuts, allen 6 uit 7), Miller de Haan 6,5 punt uit 9 en Rushab Katta (ASH) 6 uit 9.

Fotocredit: Leo van der Velde

Tags

Bobby FischerjeugdschaakverenigingschaakkampioenschapSchakenWassenaar
Back To Top