Skip to content

Uithoorns Mooiste goed vertegenwoordigd door WZK Tri-Team

27 januari 20203 minute read

Het weersbericht was in de dagen ervoor nog aanmerkelijk slechter; het zou hard gaan waaien en of het droog zou blijven, was maar de vraag. Maar niets was minder waar: de leden van WZK Tri-Team die op zondag 26 januari in Hoorn aankwamen om mee te doen aan de 5e loop uit het Zorg & Zekerheidscircuit, werden begroet door een vaal maar vriendelijk zonnetje en de vlaggen hingen nog slap.

Maar liefst 16 Tri-Teamers stonden aan de start van de 5 of 10 km, of de 10 Engelse Mijlen (16,1 km). De één had zijn of haar zinnen op een PR gezet, of zag het als voorbereiding op een ander doel, de ander wilde gewoon lekker lopen, soms na weer een lange tijd. Het leuke van WZK Tri-Team is dat de leden aan al deze verschillende doelen werken in de verschillende groepen die er zijn. Naast het meedoen aan lopen uit het circuit, doen ook veel leden mee aan trails (onverharde georganiseerde lopen) in prachtige natuurlijke omgevingen, bijvoorbeeld zoals vorige week in Otterlo op de Veluwe. Of aan iets er tussenin, zoals twee weken eerder de Halve van Egmond (21,1 km) over strand, onverharde duin- en bospaden èn verharde wegen.

Om 11.00 uur gaat de 5 km van start. Daphne zet haar zinnen op een snelle tijd, die haar later behulpzaam gaat zijn om toe te trainen naar haar (eerste) marathon van Leiden. Ook Marloes wil vlot doorlopen, beiden lukt het (met of zonder haas)! Direct na de 5 km start is het de beurt aan de 10 km en 10 EM, het is druk in het startvak maar er komt snel ruimte om in het eigen ritme te komen. Dat is het charmante van deze Circuitlopen. Ze zijn, in tegenstelling tot veel bekende lopen zoals de CPC, Egmond, of bijvoorbeeld de Bruggenloop (Rotterdam) veel kleinschaliger en daardoor ook wat relaxter om aan mee te doen.

Eenmaal uit de bebouwde kom van Uithoorn, wordt het parcours landelijker en volgen er mooie wijdse uitzichten over weilanden en kronkelend water, waarbij de 10 km langs de Ringvaart gaat. De 10 EM wordt getrakteerd op een prachtig landschap en door plaatsjes als Vrouwenakker en de Kwakel. Men komt langs de Kromme Mijdrecht en vóór Uithoorn weer in wordt gelopen langs het Zijdelmeer.

Na afloop zijn de meesten tevreden en voor wie het in eerste instantie niet is, komt later de lach toch nog op het gezicht. Het was immers een mooi begin van de dag!

Foto: een deel van Tri-Team, inclusief oud-lid Peter van Iperen!

Uitslagen:
5 km: Pieter den Edel 24:49; Daphne de Winter 24:49; Marloes Rooijakkers 27:58.

10 km: Richard de Smit 36:57; Benjamin Levi 41:52; Ronald Sijsenaar 42:32; Erwin Vermeulen 53:24; John Gras 56:25; Peter Verdult 57:02; Lisette Zonneveld 43:42; Fleur Sytsema-Geerlings 45:24; Tineke de Groot 49:10; Caroline van Weerlee 50:32; Angelique Bosch-van Leeuwen 56:31.

10 EM:

Maarten Bosch 01:19:42; Tineke Haitsma-van Dijk 01:24:55.

 

Tags

HardlopenTri-TeamWassenaarwedstrijdverslagWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top