Skip to content

Weetjes over het Jongerenwerk Wassenaar

1 februari 20202 minute read

Het jongerenwerk van de Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden Holland is inmiddels 4 jaar actief binnen Wassenaar. Het jongerenwerk is een onderdeel van het CJG en werkt samen met alle betrokken ketenpartners.

Regelmatig wordt er samen opgetrokken bij casussen en wordt er door middel van casuïstiek en intervisie op een professionele manier gewerkt om elkaar scherp te houden als professional en elkaars kwaliteiten te versterken en in te zetten binnen het werkveld.

Naast dat het jongerenwerk ook onderdeel van het Centrum Jeugd en Gezin is, kunnen de 4 jongerenwerkers ook individuele coaching aanbieden. Alle jongerenwerkers zijn allemaal HBO geschoold in een richting van social work. Jongeren met enkelvoudige hulpvragen kunnen zich ook direct aanmelden bij het jongerenwerk. De meeste aanmeldingen komen nu via scholen en via het aanmeldoverleg van het CJG of via ketenpartners.

Het jongerenwerk biedt hulp bij enkelvoudige hulpvragen
Enkelvoudige hulpvragen zijn o.a. vragen bij het vinden naar de juiste stage, school, vrijetijdsbesteding. Vaak schakelen de scholen het jongerenwerk in bij jongeren die regelmatig spijbelen, bij ongeoorloofd verzuim, maar ook bij gebrek aan motivatie. Daarbij wordt er indien nodig ook samengewerkt met o.a. de Leerplichtambtenaar.

18+ en dan?
Ook wordt het jongerenwerk ingeschakeld bij problemen met bijvoorbeeld middelengebruik of gameverslaving. Of als er vragen zijn over verantwoord gebruik van sociale media. Het jongerenwerk kan ook jongeren ondersteunen die vragen hebben over alles wat er bij komt kijken als je 18 jaar wordt. De jongerenwerkers gaan dan aan de slag met alle praktische zaken die er geregeld moeten worden voordat je 18 wordt.

Het jongerenwerk onderhoud ook contacten met politie, met de wijkagenten bijvoorbeeld bij overlastmeldingen van jongeren. Het jongerenwerk kan dan bijvoorbeeld bemiddelen tussen buurtbewoners en jongeren. Jongerenwerkers lopen ambulante rondes op straat om actief in contact te komen met jongeren. Naast dat zij aanwezig zijn bij het leefbaarheidsoverleg met politie om elkaar op de hoogte te houden van de overlastmeldingen binnen Wassenaar.

Meer weten?
Wil je meer weten over wat het jongerenwerk voor jou(w kind) kan betekenen? Neem dan contact op via 0182-640694 of bezoek onze website: http://www.jongerenwerkwassenaar.nl

Tags

18+hulpJongerenjongerenwerkStichting Jeugd- & JongerenwerkWassenaar
Gerelateerde artikelen
Rijbewijskeuringen CBR In Wassenaar
Back To Top