Skip to content

College brengt werkbezoek aan Zorg- en Kinderboerderij Wassenaar

7 februari 20203 minute read

Dinsdag 4 februari 2020 bracht het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wassenaar in het kader van de programma’s ‘Iedereen doet mee’ en ‘Duurzaam en toekomstbestendig’ een bezoek aan Zorg- en Kinderboerderij Wassenaar aan de Rodenburglaan.

Een glimlach aan het einde van de dag

Het bezoek aan de Zorg en Kinderboerderij stond in het kader van Wassenaar 2030 met de programma’s ‘Iedereen doet mee’ en ‘Duurzaam en toekomstbestendig’. De locatie aan de Rodenburglaan is bijzonder omdat het een openbare kinderboerderij betreft in combinatie met een zorgboerderij. Zo komen vrijwilligers, omwonenden, bezoekers en cliënten met elkaar in contact. De boerderij heeft momenteel 13 cliënten met een afstand tot de arbeidsmarkt die verschillende dagdelen meedraaien op de boerderij. Zij krijgen door hun werk op de boerderij een plaats in de ‘reguliere’ maatschappij en dat zorgt ervoor dat de cliënten echt in hun eigen kracht kunnen staan. Het motto van het bestuur en de vrijwilligers is dan ook dat iedereen op de boerderij aan het einde van de dag met een glimlach op de gezichten het terrein verlaten. Daarnaast is er ook veel aandacht voor duurzaamheid, bijvoorbeeld door het gebruik van zonenergie en de natuurspeeltuin.

Op deze zorg- en kinderboerderij komt alles samen

Op kinderboerderij Wassenaar is er ook plek voor stagiaires ‘dierverzorging en zorg’ en worden er veel activiteiten georganiseerd. Knutselen, een zorg- en dag besteding, ponyrijden en niet te vergeten de prachtige naastgelegen natuurspeeltuin. De kinderboerderij beschikt ook over een kleine horecagelegenheid waar een kopje koffie, thee of limonade wordt geschonken. Wethouder Zweerts de Jong: ‘Op deze zorg en kinderboerderij komt alles samen. Zowel voor arbeidsparticipatie, als jonge gezinnen met kinderen die daar komen voor de dieren en de mooie natuurspeeltuin. Al met al een pareltje in Wassenaar!’

Een prachtige plek voor vrijwilligers

Het college werd bijgepraat over de ontwikkelingen en activiteiten op de Zorg en Kinderboerderij. Door de vele activiteiten fungeert de boerderij als het ware als een buurthuis in de wijk. De boerderij viert dit jaar haar 25-jarig jubileum, maar al het werk kan niet gedaan worden zonder de inzet van vrijwilligers. Die vrijwilligers zijn onmisbaar voor alle werkzaamheden op het gebied van dierverzorging, groen- en tuinonderhoud en de horeca-afdeling. Wethouder de Ridder: ‘Zorg- en Kinderboerderij Wassenaar is een erg fijne plek om te zijn. Zeker ook de naastgelegen natuurspeeltuin verdient een warme aanbeveling. Ook voor vrijwilligers is het een fijne plek om je in te zetten; en die vrijwilligers zijn ook nog hard nodig! Neem eens een kijkje op de website en de boerderij zelf. Vele handen maken immers licht werk. Zo maken we deze boerderij voor iedereen een mooie plek om te bezoeken!’.

Iedere werkdag geopend

De boerderij aan de Rodenburglaan 80 in Wassenaar is elke werkdag te bezoeken van 09.00u tot 16.30u. Voor meer informatie kunt u kijken op www.kinderboerderijwassenaar.nl

Onderschrift foto: 3e persoon van links naar rechts staand: wethouder Caroline Klaver – Bouman, wethouder Hubert Schokker, wethouder Lia de Ridder, wethouder Inge Zweerts de Jong, burgemeester Leendert de Lange, wethouder Kees Wassenaar en directeur stichting Nationale Dierenzorg Marc van Dijk samen met vrijwilligers en de beheerder.

 

 

 

Tags

CollegecollegebezoekWassenaarZorg en Kinderboerderij Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top