Skip to content

Samen Elektrisch Rijden: Pioniers gezocht!

9 februari 20202 minute read

Duurzaam Wassenaar wil in Wassenaar zo snel mogelijk de eerste elektrische deelauto introduceren. Er is medewerking van de gemeente om vaste plekken bij laadpalen te reserveren. Ook zijn er goede banden met een autodeelproject uit Zeist. De eerste elektrische deelauto kan daardoor al in de eerste week van april in Wassenaar staan. Een unicum!

De eerste bestuurders van de E-deelauto (een ruime Nissan Leaf) hebben zich al gemeld. Deze groep willen we graag aanvullen zodat we de auto optimaal gebruiken tegen zo laag mogelijke kosten. Ook zal Duurzaam Wassenaar deze eerste auto gebruiken om proefritten aan te bieden aan geïnteresseerden – zodat we zo snel mogelijk meer E-auto’s kunnen delen in Wassenaar.

Het uiteindelijke doel is het oprichten van een coöperatie. De leden van deze coöperatie, bezitten samen de E-deelauto’s. Waarom? Als wij elektrische auto’s gaan delen zorgen we voor een schonere, gezondere leefomgeving zonder stikstofuitstoot en met minder fijnstof en CO2. Dat is winst voor het milieu, onze gezondheid en het klimaat. Daarnaast vervangt iedere E-deelauto minimaal vijf (benzine)auto’s. Ook prettig: leden hebben vaak lagere kosten dan bij particulier autobezit en geen gedoe met APK, onderhoud, wegenbelasting, verzekering, en pechhulp. Enkel een bedrag per maand voor alles (behalve eventuele parkeerkosten), een app op je smartphone en de beschikking over meerdere (types) E-auto’s.

De eerste E-deelauto krijgt een vaste standplaats bij een openbare laadpaal. Omdat we al geïnteresseerden hebben in de omgeving van het centrum én in Nieuw-Wassenaar, maken we er een competitie van. Daar waar de meeste pioniers bij elkaar in de buurt wonen, daar zetten we de eerste auto neer! Dus: Woont u in Nieuw Wassenaar of in Wassenaar Centrum? Wilt u samen met buurtgenoten pionieren? Rijdt u minder dan 12.000 km per jaar in uw (tweede) auto?

Wilt u rijden in een moderne elektrische auto met oog voor klimaat en portemonnee? Wilt u minimaal 6 maanden deelnemen aan deze eerste fase? Welkom!
1. Op 17 februari is er een kennismakingsbijeenkomst voor potentiele pioniers uit beide wijken. We bespreken dan alle vragen die er bestaan- en zullen hopelijk ook al veel vragen kunnen beantwoorden- we gaan samen op ontdekkingsreis in de deeleconomie. Geeft u zich op bij W. Free, 06 16989612.
2. Wilt u een proefrit maken (vanaf april)? Houd dan deze krant in de gaten- en de app van buurkracht.

 

Tags

duurzaamheidDuurzaamWassenaarelektrische deelauto'sWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top