Ga naar hoofdinhoud

Pianoduo Izumi op 8 maart in WZC Adegeest

16 februari 20202 minute read

Zondag 8 maart 2020 om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgt het Pianoduo Izumi een middagconcert in Woonzorgcentrum Adegeest te Voorschoten. Het concert is voor iedereen toegankelijk. Tevens kunnen er vooraf maximaal 80 kaarten bij het restaurant van Adegeest worden gekocht. Aanvang 14:30 uur; inloop 14:00 uur. Entree: 10 euro.

Izumi Pianoduo

Gevormd in 2004 wint het duo al zijn eerste prijs in 2005 tijdens de “Internationale Maria Yudina Wedstrijd voor Pianoduo” in Rusland, gevolgd door “Internationale Muziek Wedstrijd – Un Ricetto in Music” in Italië (2008), de “TV Music Award” in Frankrijk (2014), en in 2015 winnen ze de “Concours Musical de France” in Frankrijk.

Zij geven concerten in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Italië, Zwitserland, Rusland, Thailand en Japan.

In 2016 treedt het IZUMI Pianoduo met het Volgograad Staats Symfonieorkest op. Tijdens dit concert spelen zij de concerto’s van W.A. Mozart en F. Poulenc.

In 2014 heeft het Izumi pianoduo een CD opgenomen met vierhandige werken van R. Schumann.
Hun tweede CD verschijnt in januari 2018. De album bevat ‘Een Midzomernachtdroom’ en andere werken voor piano 4-handen van F. Mendelssohn.

Het duo werkte samen met ‘Radio Klara’ aan het project rond E. Satie en tevens tijdens het ‘Klara in deSingel festival’ in Antwerpen.

Naast het interpreteren van standaard duo repertoire, promoot het duo werken van Vlaamse componisten: Emmanuel Durlet, Lodewijk Mortelmans, Arthur De Greef e.a..

Naast hun concert carrière geven zij ook master classes in Rusland en Thailand.

Programma 8 maart 2020
P. Benoit: Ballade ‘Zielsbegeestering’
Fantasy No.4, Op. 20 (Piano solo)
J. Blockx: Vlaamse dansen Op. 26
– Allegretto
– Scherzando
– Tempo risoluto
F. Mendelssohn: Andante & Allegro Brillant Op. 92

P A U Z E

F. Mendelssohn: Midzomernachtsdroom Overture Op. 21F.
Liszt: Les Preludes ‘Symphonic Poems after Lamartine’

 

Tags

PianoConcertPianoduoWZC Adegeest
Gerelateerde artikelen
Back To Top