Skip to content

Open huis op 7 maart bij Van Woesik

24 februari 20202 minute read

Op zaterdag 7 maart is de inschrijving van de sport en speldagen bij Scouting van Woesik. Tijdens de inschrijving houdt Van Woesik open huis. Ouders kunnen eens rustig rondkijken en één van de bestuursleden van Van Woesik spreken. Kinderen kunnen meedoen aan een leuk programma. We gaan varen in kano’s, een vuurtje maken, over de survivalbaan en huttenbouwen.

Zorg dat je er om 9.30 uur bent en meld je bij de leiding van Van Woesik. Dan kun je eerst nog even rustig rondkijken en vrij spelen, bijvoorbeeld op de houtwal, op de survivalbaan of op de trampoline. Rond 10.00 uur gaan we starten met het avontuurlijke gedeelte. Wil je huttenbouwen, neem dan je hamer mee. Bij goed weer kun je kanoën, je krijgt dan een redvest om. Een vuurtje maken mag onder begeleiding van de leiding van Van Woesik.

Voor het maken van een vuurtje bouwen de kinderen in kleine groepjes een eigen oventje van stenen. Er wordt klein hout gesprokkeld wat voorzichtig wordt aangestoken. Als dat goed brandt, gaat er steeds groter hout op het vuur in het oventje. Als het vuurtje lekker brand, ontstaan er kooltjes. Over de kooltje doen we kippengaas. Dan is het oventje klaar en kun je er heerlijk worstjes op bakken. Of marshmallows verwarmen aan een stok. Aan het einde bakken we popcorn op een groter vuur. Zo leer je hoe je kunt overleven in de natuur en hoe je de natuur op de juiste manier kunt gebruiken.

Om 12.00 uur is het programma afgelopen. Kinderen die nog even aan hun hut willen bouwen, mogen natuurlijk langer blijven, als dat ook mag van de ouders. Wel even een goede afspraak maken met de leiding van Van Woesik. Wil je meer weten over scouting of over de vereniging Van Woesik, kijk dan op www.vanwoesik.com. Op zaterdag 7 maart kun je alles vragen, wat je maar wilt weten. Tot dan!

 

 

 

 

Tags

OpenHuisScoutingvan WoesikWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top