Ga naar hoofdinhoud

Dunea start de lente met realitysoap kerkuilen

6 maart 20202 minute read

Reality-tv in Nationaal Park Hollandse Duinen: onze populaire kerkuilen spelen vanaf vandaag weer de hoofdrol in een soap waarvan niemand het verloop nog weet. Het paren, eieren leggen tot en met het uitvliegen van de uilen aan toe: alles is live op beeld te volgen. Dit deden mensen vorig jaar massaal met 25.441 views, een recordaantal. Ook dit jaar verwacht Dunea weer veel volgers.

In de nestkast in De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea, wonen twee kerkuilen die live te volgen zijn via twee camera’s – onze zogeheten ‘nestcams’ – op www.dunea.nl/kerkuil. Onze kerkuilen zijn geliefd want de beelden van het kerkuilenvrouwtje dat eieren legt, het uitbroeden van de eieren en het op zien groeien van de kerkuilen heeft een hoog knuffelgehalte.

In tijden dat kinderen liever op hun mobiel zitten, dan dat ze buiten lopen, willen we als Dunea laten zien dat vlakbij huis een bijzonder stukje natuur is. In de duinen tussen Monster en Katwijk ontvangen we jaarlijks 1 miljoen recreanten. We beheren deze prachtige natuur en beschermen de drinkwaterwinning. Dat doen we al ruim 140 jaar. Met de live beelden en alle activiteiten die we hier omheen gaan organiseren willen we kinderen informeren en enthousiasmeren over dit bijzondere stukje natuur, waar we al 140 jaar water winnen

Activiteiten

In de meivakantie organiseren we de kerkuilenspeurtocht en tijdens Pasen de speurtocht ‘Eitje’ door Meijendel. Ook gaan we uilenballen pluizen. Onze duinwachter Bart en educatiespecialist Niek vertellen in hun blogs alles over het leven van de kerkuilen en over hun werk in dit bijzondere stukje Zuid-Holland. Kerkuilen tv is ook live te volgen in De Tapuit, ons bezoekerscentrum. 

Hoogtepunten/communicatiemomenten

De natuur laat zich niet leiden en dus kunnen we niet precies vertellen wanneer de hoogtepunten gaan plaatsvinden, maar we weten wel al wat mooie beelden gaat opleveren: 

  • Het paren
  • Eieren die gelegd worden
  • Eieren die uitkomen
  • Het voeren van de kuikens
  • De vliegoefeningen van de kuikens
  • Het ringen van de uilen
  • Het uitvliegen van de uilen

 

Tags

DuneaKerkuilRealitysoap
Gerelateerde artikelen
Back To Top