Skip to content

Eerste E-Deelauto in Wassenaar – ook voor jou?

9 maart 20202 minute read

Dit is ‘m dan! Vier van de zes pioniers staan glimmend bij de eerste Elektrische Deelauto in Wassenaar. Streefdatum was de eerste april, maar door hard werken konden we de auto al een maand eerder het dorp binnenrijden. Deze E-deelauto staat op een vast plek: de laadpaal bij de Warenar.

De eerste benzineauto (die van Willemijn) is al uit Wassenaar verdwenen. Susanne schaft met deze auto erbij geen tweede auto aan. Willemien fietst naar het werk en heeft deze auto alleen af en toe nodig, meestal voor gezinsritjes. Menno gebruikt de auto juist op werkdagen, maar dan alleen op die werkdagen waarbij een auto nodig is. Geen van deze pioniers heeft elke dag deze auto nodig, een Nissan Leaf E+ met een actieradius van 350 km. Dus we delen hem- ook met jou!

In de app van OnzeAuto kunnen we zien of de auto beschikbaar is en deze reserveren. We openen de auto met onze smartphone en kunnen wegrijden met een druk op de knop. Met Whatsapp communiceren we met elkaar indien nodig. Dit is de deeleconomie in optima forma.

Wil je meedoen?
Kijk op onze website www.samenslimrijden-wassenaar.nl hoe autodelen werkt en wat de kosten zijn. Meld je aan voor een testrit en stel je overige vragen aan een van de huidige deelnemers terwijl je samen in de auto rijdt. Besluit je na de testrit dat je wilt meedoen? Dan krijg je de link om je in te schrijven.

Bij voldoende animo hopen we snel een tweede elektrische deelauto te introduceren. Zo rijden we samen slim: we zorgen zo voor een schonere, gezondere leefomgeving. Deze auto stoot geen stikstof uit, en veel minder fijnstof en CO2. Dat is winst voor het milieu, het klimaat en onze gezondheid. Elke deelauto vervangt op termijn minimaal vijf auto’s: dat scheelt tenminste vier parkeerplaatsen. En natuurlijk delen we samen de kosten en is het gemakkelijker, omdat er aan het einde van de maand een overzichtelijke rekening in je mailbox komt, waarin stroom, verzekering en pechhulp zijn inbegrepen.

Bijschrift foto: Pioniers Menno Doornbos, Willemijn van Gulik, Willemien Free en Susanne van Eps- Habibi bij hun Elektrische Deelauto.

Tags

DuurzaamWassenaarelektrische deelauto'sSamenslimrijdenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top