Skip to content

Eerste besmetting Coronavirus in Wassenaar

12 maart 20202 minute read

In Wassenaar is sprake van een eerste besmette persoon met het Coronavirus. Dat maakte de GGD zojuist bekend. Het gaat om een vrouw uit Wassenaar. Zij heeft op dit moment milde klachten en zit in thuisisolatie.

Burgemeester Leendert de Lange wenst de betrokkene veel beterschap toe en hoopt dat ze spoedig herstelt. “Als gemeente staan we continu in contact met de GGD, RIVM en andere zorgverleners om de verspreiding van dit virus zoveel mogelijk tegen te gaan. Mijn advies aan alle Wassenaarders is: Blijf de landelijke adviezen van het RIVM opvolgen.”

GGD Haaglanden en het RIVM blijven alert op mogelijke nieuwe besmettingen. Mochten er nieuwe besmettingen gevonden worden, dan past de GGD steeds hetzelfde protocol toe: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt en zijn/haar contacten. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Wat kunt u zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

was uw handen regelmatig.
hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg.
geen handen schudden.
Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van De Rijksoverheid. Hier vindt u de laatst bekende informatie over het virus. Ook leest u wat de klachten zijn die gepaard gaan met een besmetting van het virus en wat u moet doen als u denkt dat u, of iemand anders in uw omgeving, besmet is. Een belangrijke informatiebron voor deze website is het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

Wilt u liever iemand telefonisch spreken? De Rijksoverheid heeft een speciaal nummer geopend waar u vragen kunt stellen over het coronavirus: 0800-1351.

De gemeente heeft contact met de GGD Haaglanden en de Veiligheidsregio Hollands Midden en als daar aanleiding toe is, volgt nadere berichtgeving.

Tags

Gerelateerde artikelen
Back To Top