Skip to content
Fotocredit: Historische Vereniging Oud Wassenaer

Afgelast | Lezing Historische Vereniging over Prins Frederiks Parkenroute

13 maart 20202 minute read

Als onderdeel van het project Prins Frederiks parkenroute organiseert het bestuur van de Historische Vereniging Oud Wassenaer zou op 25 maart 2020 een thema-avond plaatsvinden waar het vertellen van het verhaal over het boeiende leven en de nalatenschap van Prins Frederik centraal staat. Vanwege de maatregelen rondom het Corona-virus is het evenement AFGELAST. 

Prins Frederik, broer van koning Willem II, heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Wassenaar en Voorschoten. Een groot aantal landgoederen draagt nog zijn stempel. Dit is terug te zien in De Paauw, zijn thuisbasis, als ook in de prachtige parken waar inwoners nog steeds van kunnen genieten.

Carla Scheffer, senior adviseur cultureel erfgoed van beide gemeenten, neemt u mee in een boeiend verhaal over deze bijzondere ‘broer van de koning’. Na eerder onderzoek naar de route(s), die prins Frederik liet aanleggen over zijn landgoederen in de gemeenten Wassenaar en Voorschoten vertelt zij u meer over het leven van prins Frederik en zijn connecties met verschillende architecten, die werkzaam waren op zijn bezittingen in Wassenaar, Voorschoten en het Duitse landgoed in Bad Muskau.

Wilt u zelf aan de slag als erfgoedgids? Diezelfde avond gaat Janneke Tanja, verhalenvertelster, in op de kunst van het verhalen vertellen. Zij leert u gewapend met kennis rondom het erfgoed van Prins Frederik en zijn schoonzuster, koningin Anna Paulowna, een boeiend verhaal te vertellen.

Wij hopen op vele enthousiaste toehoorders en nieuwsgierige deelnemers onder u, die na een cursus verhalen vertellen ook zelf als erfgoedgids aan de slag willen.

Deze thema-avond komt tot stand met steun van de Provinciale erfgoedlijn Landgoederen, de gemeente Voorschoten en de gemeente Wassenaar.

De lezing vindt plaats in het gebouw van de Vrijzinnigen NPB (Wassenaar), Lange Kerkdam 46 en begint om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur). De toegang is gratis; aan niet-leden van de Historische Vereniging wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Tags

Historische Vereniging Oud WassenaerLezingPrins Frederiks parkenrouteWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top