Skip to content

Sportakkoord Wassenaar: een akkoord van ons allemaal

14 maart 20202 minute read

Sportakkoord Wassenaar: een akkoord van ons allemaal

 

Op woensdag 11 maart vond in het Sterrenbad Wassenaar een inspirerende startbijeenkomst plaats voor het lokaal sportakkoord Wassenaar. Aanwezig waren vertegenwoordigers uit de sport, onderwijs, welzijn, GGD en de gemeente Wassenaar. De ambitie om door samenwerking gemeenschappelijke uitdagingen beter aan te pakken, wordt door alle deelnemers aangegaan.

De realisatie van een lokaal sportakkoord Wassenaar volgt op het Nationaal Sportakkoord dat in 2018 werd gesloten. Ambities die centraal staan zijn: inclusief sporten en bewegen, duurzame sportinfrastructuur, vitale sport- en beweegaanbieders, positieve sportcultuur en van jongs af aan vaardig bewegen.

Ambities die door alle partijen opgepakt en gerealiseerd moeten worden, benadrukt Inge Zweerts de Jong (wethouder Sport). “We gaan met z’n allen, samen, werken aan sport en beweging. Het sportakkoord wordt en is van ons allemaal.”

 Of welzijnsakkoord?

De vraag van een deelnemer of ‘sportakkoord’ de lading dekt en niet beter ‘welzijnsakkoord’ kan heten, werd beantwoord door onafhankelijk sportformateur Rob van de Berg. Volgens Van de Berg gaat het akkoord inderdaad veel verder dan sport. Het verbindt maatschappelijke en gezondheidsthema’s en daar moeten alle maatschappelijke instellingen in Wassenaar een rol in hebben.

Het sportpakket sluit aan bij en bouwt voort op initiatieven die nu al gaande zijn, zoals het belangeloos openstellen van de accommodatie voor buurtactiviteiten bij RKSV Blauw Zwart.

Onder leiding van de sportformateur is een kerngroep geformeerd die de komende maanden het lokale sportakkoord gaat realiseren. Het sportakkoord Wassenaar wordt in juni getekend.

Voor vragen en informatie over het sportakkoord Wassenaar kunt u terecht bij sportformateur Rob van den Berg r.vandenberg@sportengemeenten.nl of bij Edward Dekker van gemeente Wassenaar: 06-31784965.

Tags

Sportakkoord
Gerelateerde artikelen
Back To Top