Skip to content
Fotocredit: SWZ zorg

Verpleeghuizen sluiten deuren

16 maart 20202 minute read

Vanaf maandag 16 maart zijn de verpleeghuizen van de SWZ en Florence gesloten voor mensen van buiten het tehuis. In SWZ Sophieke wordt via een daarvoor aangewezen contactpersoon onder begeleiding nog één bezoeker per bewoner toegelaten, die in een rechte lijn naar het appartement van de bewoner loopt en niet in de algemene ruimtes komt.

“Mensen van buitenaf, die dagelijks in SWZ Sophieke aanwezig zijn voor dagbesteding, gezellige middagen en andere bezigheden kunnen hier vooralsnog niet terecht”, aldus directeur Hester Branderhorst.

“Ook de mensen van buiten, die hier dagelijks komen eten, kunnen de komende tijd niet terecht.
We vinden het een vreselijk nare maatregel”, aldus directeur Branderhorst, “maar we moeten het doen ter bescherming van onze bewoners en ons personeel.”

Het RIVM meldt op haar website, dat de gemiddelde leeftijd van overleden corona patiënten op 79 ligt. Ouderen zijn dus extra kwetsbaar.
“Het probleem, dat nu op de loer ligt is de eenzaamheid. Het personeel doet haar uiterste best om er voor de bewoners het beste van te maken. Maar ook voor de bewoners van de aanleunwoningen en naastgelegen appartementen, die dagelijks aanwezig zijn in SWZ Sophieke zal dit een probleem gaan vormen,” aldus de directeur, “zij worden ook niet toegelaten.”

Diverse Wassenaarders hebben inmiddels hun hulp al aangeboden. Mocht de nood aan de man dan kan daarop teruggevallen worden. Dit vormt een mooi voorbeeld van de gemeenschapszin in deze tijden van crisis. Een tijd, waarin wij elkaar de hand moeten reiken.

Tags

CoronaCoronavirusFlorenceSophiekeSWZ
Gerelateerde artikelen
Back To Top