Skip to content

Derde Coronabesmetting in Wassenaar

17 maart 20202 minute read

Er is sinds gisteren sprake van drie Coronabesmettingen in Wassenaar. Uit de door het RIVM gepubliceerde update blijkt dat in Wassenaar nog een inwoner is besmet met het Coronavirus.

Sindskort meldt de GGD Haaglanden niet meer actief het aantal Coronabesmettingen binnen het verzorgingsgebied van GGD Haaglanden op de website maar wordt doorverwezen naar de website van het RIVM. De GGD Haaglanden geeft als reden op dat het aantal meldingen alleen gaat over het aantal positieve testen en ‘omdat niet iedereen getest wordt, geeft dit geen goed beeld van het verloop van de verspreiding van het nieuwe coronavirus,’ meldt de GGD op haar website. 

Werkwijze bij besmettingen

De huisarts overlegt met de GGD of de patiënt onderzocht moet worden op het nieuwe coronavirus. De GGD volgt daarbij de richtlijnen en protocollen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) waarin staat beschreven hoe een patiënt met klachten opgevangen moet worden.

Wat kun je zelf doen?
De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

Was je handen regelmatig

Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

Gebruik papieren zakdoekjes

Geen handen schudden

Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Bekijk, voor meer informatie, de website van het RIVM voor veelgestelde vragen etc. 

Thuisblijven of bellen naar de huisarts?

Heb je verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius?

Blijf thuis, ziek uit en zorg dat je anderen niet besmet. Houd dus afstand tot andere mensen. Je hoeft de huisarts niet te bellen. Je klachten zijn mild.

Worden je klachten erger?

Je hebt koorts (meer dan 38 graden Celsius) en je hoest of ademt moeilijk?
Dan moet je wel bellen met de huisarts of huisartsenpost. Neem bij ernstige klachten direct contact op.

 

Tags

CoronaCoronavirusWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top