Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Jolanda Buurman

Ophef over verkoop mondkapjes

20 maart 20202 minute read

Vanmiddag is op onze Facebookpagina ophef ontstaan over de verkoop van mondkapjes bij een retailer in de Langstraat in Wassenaar. 

De geplaatste etalage-foto door een inwoner van Wassenaar met het gewraakte product en het prijskaartje kan rekenen op vele boze en verblufte likes, tientallen opmerkingen en diverse deelacties op Facebook, waarbij vaak de prijs van het product ter sprake komt (49,95 euro). 

Een snelle blik op Internet leert dat de ‘mondkapjes-markt’ vele typen mondkapjes aanbiedt voor uiteenlopende prijzen waarbij het product vaak voor een veel hogere prijs wordt aangeboden. Het type mondkapje uit de etalage behoort tot een veelgevraagde categorie (FFP3). Dit type is al langere tijd (online) niet meer leverbaar, ook niet voor de medische wereld. 

Juist gisteren nog meldden diverse media dat er een nijpend tekort is aan mondkapjes, maar ook handschoenen en veiligheidsbrillen. Afgelopen woensdag deed de voorzitter van de Vereniging voor Intensive Care (NVIC) in de Tweede Kamer een oproep aan andere sectoren om hun mondkapjes te leveren aan de ziekenhuizen om Corona-patiënten zo goed mogelijk te kunnen helpen. Ook privé-klinieken is gevraagd om bijvoorbeeld beademings-apparatuur en hulpmiddelen beschikbaar te stellen. 

De gewraakte aanbieding is inmiddels vervangen door een mededeling op de etalage waarin wordt gemeld dat de mondkapjes zijn gedoneerd aan ziekenhuis Reinier de Graaf. De retailer gaf vanavond de volgende reactie aan de redactie van Wassenaarders: 

“Wij betreuren de gang van zaken ten zeerste en dit is nooit de bedoeling geweest. Wij hadden ook al alle mondkapjes gedoneerd aan het Reinier de Graaf ziekenhuis.
Deze ene was echter nog in de etalage zichtbaar, die waren we vergeten.”

FotoverkoopmondkapjeJolandaBuurmanCropped

Deze mededeling verscheen later vandaag op de etalage. Fotocredit: Jolanda Buurman. 

Tags

CoronaCoronavirusMondkapjesRetailWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top