Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Kraamhotel HMC

Nieuw kraamhotel HMC levert bijdrage aan geboortezorg in Den Haag

26 maart 20202 minute read

Vandaag opent het nieuwe Kraamhotel HMC. Dit kraamhotel is een intensieve samenwerking tussen Haaglanden Medisch Centrum (HMC), Kraamzorg Rotterdam en het ibis Den Haag City Centre. Met deze samenwerking willen HMC, Kraamzorg Rotterdam en het ibis-hotel een krachtige bijdrage leveren aan de geboortezorg in Den Haag en omstreken.

Moeders die thuis of in HMC zijn bevallen, kunnen in Kraamhotel HMC een deel van hun kraamtijd doorbrengen. Zij krijgen in één van de 11 comfortabel ingerichte kamers, 24 uur per dag professionele en liefdevolle zorg van deskundige en ervaren kraamverzorgenden. De partner kan op de kamer blijven overnachten.

Naomi Nathan, Manager Vrouw & Kindzorg bij HMC: “Wij vinden het belangrijk dat ouders vol vertrouwen naar huis gaan na een bevalling. Daarom zijn wij dankbaar voor deze samenwerking met Kraamzorg Rotterdam. Ook in deze periode van schaarste onder zorgmedewerkers willen we de beste zorg blijven bieden voor alle vrouwen die bevallen. En hen ondersteunen bij één van de bijzonderste momenten in hun leven.”

Opening vervroegd
De opening van Kraamhotel HMC is met ruim 6 weken vervroegd. Er wordt momenteel een groot beroep gedaan op zorgmedewerkers. Doordat vrouwen na hun bevalling naar het Kraamhotel kunnen, kan de zorg in de ziekenhuizen door deze vervroegde opening extra worden ontlast. Bovendien kan in het Kraamhotel geconcentreerder en effectiever kraamzorg worden verleend dan thuis. We zijn dus goed voorbereid, ook in deze lastige periode van het coronavirus.

Marja Huizer, bestuurder van Kraamzorg Rotterdam: “Elke baby is uniek en elk gezin bijzonder. Vanuit deze visie leveren wij kraamzorg op maat. Ook – of misschien wel juist – in deze roerige tijden kunnen ouders en hun pasgeboren baby daarom rekenen op de zorg die bij hen past. Onze kraamverzorgenden zetten zich vol passie in om onze gasten een bijzondere kraamtijd te geven”.

Het team van Kraamhotel HMC, de verloskundeafdeling van HMC en het ibis-hotel hebben hard gewerkt om alles snel en tot in detail gereed te hebben om moeders en hun pasgeboren baby’s liefdevol te ontvangen.

Het Kraamhotel HMC is gevestigd in het Ibis-hotel aan de Jan Hendrikstraat 10 in Den Haag.

Meer weten? Kijk op https://www.kraamzorgdenhaag.nl/kraamhotel-hmc of op www.haaglandenmc.nl.

Tags

GeboortezorgHMCKraamhotelVrouw&Kindzorg
Gerelateerde artikelen
Back To Top