Skip to content

Coronamaatregelen voor weekend van 18 en 19 april onveranderd

18 april 20202 minute read

Dit weekeinde zijn de parkeergelegenheden bij stranden, parken en recreatiegebieden in Wassenaar opnieuw afgesloten. De afsluiting gaat in op zaterdagochtend 18 april om 9.00 uur duurt tot en met zondagavond 19 april 21.00 uur. De andere beperkingen blijven ook onverminderd van kracht; blijf zoveel mogelijk thuis, ga uitsluitend naar buiten voor een korte en noodzakelijke boodschap in de eigen buurt en bewaar overal in de publieke ruimte een onderlinge afstand van 1,5 meter.

De afgelopen weken is het algemene beeld dat de inwoners zich vrijwel allemaal houden aan de strikte maatregelen die nodig zijn om de veiligheid en gezondheid van allen zoveel mogelijk te beschermen. Dit leidt ertoe dat het aantal mensen dat in het ziekenhuis of zelfs op de IC ligt, ongeveer even hoog blijft. Van een daling is helaas nog niet of nauwelijks sprake. Om die reden is het noodzakelijk vast te houden aan wat lijkt te werken en om strikt te blijven handhaven bij de enkelingen die zich misdragen. Zij brengen met hun onverantwoord gedrag dat wat er nu bereikt is in gevaar. Mensen die zich niet laten corrigeren, kunnen rekenen op een forse boete. Hardnekkige overtreders worden waar mogelijk met voorrang vervolgd.

Met de brancheverenigingen is afgesproken dat opnieuw de parkeerterreinen bij grote winkels, zoals woonboulevards, bouwmarkten en groencentra slechts deels kunnen worden gebruikt en dat daarop toezicht wordt gehouden door verkeersregelaars om een te grote toestroom te voorkomen. Daar hebben zij zich afgelopen weekeinde voor ingespannen en ook nu rekenen we op hun inzet. Dat geldt evenzeer voor de klanten die ook binnen de winkel rekening dienen te houden met elkaar en met de medewerkers.

Alleen samen krijgen we het coronavirus in Nederland onder controle.

Tags

CoronacrisisMaatregelenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top