Skip to content

Duurzaam Doen: start op Earth day (vandaag!)

22 april 20203 minute read

Vandaag, woensdag 22 april 2020 is het voor de 50ste keer Earth Day- de Dag van de Aarde. Deze dag is inmiddels de startdag van de Maand van de Aarde die tot eind mei duurt en waarin allerlei activiteiten met betrekking tot behoud van de Aarde worden georganiseerd. Earth Day is in 1970 in de VS ontstaan en daarna over de hele wereld uitgewaaierd.

In 2002 introduceerde de Stichting Dag van de Aarde 22 april als nationale dag van bewustwording, dankbaarheid en vooral om te genieten van de schoonheid van de Aarde en alles wat de Aarde voortbrengt. Overal ter wereld vinden in deze maand kleinschalige initiatieven plaats om de Aarde en haar schoonheid te behouden.

De vrijwilligers van De Groene Meent vragen u – ook in deze tijd- om net als zijzelf elke dag een kleine vrijwillige daad te doen om de aarde mooi te maken en te behouden. Dit zien wij als ‘ Small acts of kindness to Earth’. Natuurlijk hebben we ook grote daden nodig om onze aarde en iedereen die leeft op deze planeet gezond te houden, maar wij gaan voor de dagelijkse ‘no brainers’ die iedereen kan uitvoeren. Ook in Wassenaar.

Een kleine gedragsverandering zet vaak aan tot grote dingen. Daarom vragen we u om een of enkele acties uit onderstaand lijstje te kiezen en uit te voeren- niet alleen vandaag, of deze maand, maar probeer dit gedrag vol te houden. De aarde is u dankbaar!

• Raap elke dag 3 stuks zwerfvuil op en stop deze in de prullenbak. Pak 6 stuks op als u iemand kent die niet naar buiten kan.
• Douche een beetje kouder en korter dan u gewend bent. Scheelt water en gas
• Doe een papiertje om uw bankpas heen, waarop staat: Heb ik het echt nodig? Mogelijk scheelt dit wat impulsaankopen: ons bezit ( spullen, materie) is de grootste vervuiler van de aarde.
• Koop tweedehands
• Koop wel een regenton(netje) en sluit deze aan op uw regenpijp: regenwater is goed voor tuinplanten, balkonplanten en de binnenplanten! Planten vinden dit water lekkerder dan schoon drinkwater.
• Bij het kopen van fruit en groente laat u die plastic of papieren zakjes liggen. Veel past prima los in de tas…
• Haal wat tegels uit de tuin en zet er meer (eetbare?) planten in- of bloemen- maak de aarde mooier en zorg voor voedsel voor bijen!
• Gebruik de fiets of je voeten voor korte ritjes, laat die auto staan.
• Kijk- via downtoearthfilm.com voor 5 euro naar de film Down to earth. Ter inspiratie!
• Doe virtueel mee met de internationale Earth Day 2020 Global Fire Ceremony, vanavond tussen 5 en half 7.

Geniet van alles wat deze aarde te bieden heeft- het hele jaar door, ook nu!
groet, De vrijwilligers van de groene meent

 

Tags

EarthdayGroene MeentWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top