Ga naar hoofdinhoud

Aangepaste 4 mei herdenking in Wassenaar

29 april 20202 minute read

Dit jaar is er op 4 mei geen publieke ceremonie bij het oorlogsmonument aan de Schouwweg. Volgens het advies van het Nationaal Comité 4 en 5 mei organiseert gemeente Wassenaar een alternatieve herdenking bij het oorlogsmonument. De maatregelen van het Kabinet tegen de verspreiding van het Corona-virus worden bij de herdenking in acht genomen.

Kranslegging
In de ochtend van 4 mei leggen burgemeester Leendert de Lange met zijn echtgenote en dochter, namens het gemeentebestuur, een krans bij het monument. Organisaties en inwoners van Wassenaar zijn vrij om vanaf 12.00 uur ook kransen en/of bloemen neer te leggen. Houd hierbij de 1,5 m afstand in acht, kom met niet meer dan drie personen en voorkom opstoppingen.

Toespraak burgemeester De Lange
Later op de dag houdt de burgemeester zijn toespraak in de raadszaal van Raadhuis De Paauw. De toespraak is na 19.00 uur terug te zien via de www.wassenaar.nl/4mei.

Om 20.00 uur twee minuten stil
Ondanks de uitzonderlijke omstandigheden waarin wij ons nu bevinden, is het van groot belang om, in onderlinge verbondenheid met elkaar, op 20.00 uur twee minuten stilte in acht te nemen.

Vlaginstructie
De minister-president heeft een vlaginstructie vastgesteld voor de Nationale Dodenherdenking. In afwijking van de algemene vlaginstructie voor 4 mei (vlag halfstok van 18.00 uur tot zonsondergang), hangt de Nederlandse vlag dit jaar op 4 mei éénmalig van zonsopgang tot zonsondergang half stok.

Tags

4 meiDodenherdenkingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top