Skip to content
Fotocredit: Pixabay/Leo2014

Stijging aantal besmettingen en toename coronaslachtoffers

1 mei 20202 minute read

Het aantal officiële besmettingen in Wassenaar kende in de maand april een gestage groei. Eind maart was nog sprake van 6 officiële besmettingen met Covid-19. Gisteren stond dat aantal op 44. Het aantal te betreuren dodelijke coronaslachtoffers uit Wassenaar staat sinds gisteren op tien. Het aantal ziekenhuisopnames met Covid-19 patiënten uit Wassenaar staat sinds medio april stabiel op 8. 

Zorginstellingen

Sinds het bezoekverbod van 16 maart mogen de bewoners van diverse zorginstellingen binnen onze gemeente zich verheugen op bijzondere aandacht van de Wassenaarse samenleving. Op verschillende manieren is een hart onder de riem gestoken. Desalniettemin moet worden gevreesd dat, mede gelet op de tekorten aan medische hulpmiddelen, ook in Wassenaarse zorginstellingen sprake is van coronabesmettingen, of erger coronaslachtoffers. 

Navraag van onze redactie bij diverse Wassenaarse zorginstellingen wijst uit dat het overgrote deel van de zorgorganisaties bepaald niet scheutig is met het geven van informatie over coronabesmettingen en -slachtoffers. Zorginstelling Florence laat via haar website weten dat binnen vijf locaties het coronavirus is vastgesteld en dat cliënten zijn overleden. Verpleeghuis Duinstede wordt daarbij niet vermeld. SWZ Wassenaar vermeldt op haar website alle initiatieven van de laatste weken, zoals bijvoorbeeld het mondkapjes-project en het openlucht-concert van hoofdrolspelers van The Passion Wassenaar. Andere woon/zorginstellingen voor ouderen in Wassenaar doen eveneens geen mededelingen over coronabesmettingen. Zorgvilla Oud Clingendael laat weten dat vooralsnog geen sprake is van coronabesmettingen en/of slachtoffers onder de bewoners. De directie maakt zich wel zorgen over de beschikbaarheid van medische hulpmiddelen. Zorgvilla Clingendael heeft (ook) de Samen staan we sterk – vlag gehesen en doet een oproep aan collega-zorgorganisaties in Wassenaar om een lerend netwerk te vormen.

Regio

In de ons omliggende gemeenten laat de coronacrisis het volgende beeld zien: Voorschoten telt negen inwoners die in het ziekenhuis zijn opgenomen en 5 dodelijke slachtoffers. In Den Haag gaat het om 278 Hagenaars die met het Coronavirus in het ziekenhuis zijn opgenomen en 157 overlijdens als gevolg van het coronavirus. Vanuit Leidschendam-Voorburg zijn 19 inwoners met Covid-19 in het ziekenhuis opgenomen en zijn 9 dodelijke slachtoffers te betreuren. De gemeente Katwijk telt in dit kader 26 ziekenhuisopnames en elf corona-slachtoffers. De gemeente Leiden telt 38 ziekenhuisopnames en 16 dodelijke coronaslachtoffers. 

Tags

BesmettingenCoronacrisisCoronavirusSlachtoffersWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top