q 26ste Wassenaarse Zwemloop 2020 afgelast - Wassenaarders.nl Skip to content

26ste Wassenaarse Zwemloop 2020 afgelast

2 mei 20202 minute read

Het leek te mooi om waar te zijn, en na de persconferentie van 21 april jl. bleek dat ook zo te zijn: de Wassenaarse Zwemloop, die op 30 augustus a.s. in een nieuwe stijl haar 26ste opwachting zou gaan maken aan de Wassenaarse Slag, kan niet doorgaan. De gemeente Wassenaar deed, voor zover de organisatoren daar nog over aan het brainstormen waren, meteen de gedachten over het verzetten naar enig later moment, de das om.

De hoop bestond aan het begin van de pandemie nog wel dat de laatste zondag van de zomervakantie, traditiegetrouw de dag waarop de Zwemloop georganiseerd wordt, in tijd ver genoeg verwijderd zou zijn. Maar niets bleek minder waar.

De organisatie vindt het heel jammer, met de succesvolle 25ste editie nog in het achterhoofd. Deze keer stond een noviteit op het programma, nl. een hardloopwedstrijd over het normale hardloopparcours over strand en Ganzenhoek, zonder dat een voet in het zeewater gezet had moeten worden. Deze discipline zou naast de traditionele Zwem- en loopafstand aangeboden worden. Strandpaviljoen Sport, het vaste onderkomen van de Zwemloop moest geannuleerd worden, wat natuurlijk ook voor hen erg spijtig is. We zullen onze trouwe sponsoren dit jaar dan ook niet vragen om hun steentje bij te dragen, maar hopen dat als de tijd er weer rijp voor is we weer op hen mogen rekenen. We wensen hen natuurlijk het allerbeste toe!

Jammer, maar natuurlijk is dit alles hard nodig om Corona het hoofd te bieden en vooral degenen die hier dagelijks in de eerste lijn aan werken verdienen natuurlijk ook van organisatie en sportieve deelnemers het grootste respect. Wij zeggen dan ook hoopvol: “tot de Wassenaarse Zwemloop op 29 augustus 2021, blijf gezond!

Tags

AfgelastingWassenaarWassenaarse Zwemloop
Gerelateerde artikelen
Back To Top