Ga naar hoofdinhoud

Buurtteams uit Wassenaar zetten zonnepanelenactie op voor alle inwoners

12 mei 20202 minute read

Buurtteams uit de Wassenaarse buurten Park de Kieviet, Deijleroord, Nieuw Wassenaar en Centrum hebben de handen ineen geslagen. Samen zetten ze zich belangeloos in voor een collectieve zonnepanelenactie. Hoe meer mensen meedoen, hoe groter de voordelen voor bewoners én het milieu, zo is de gedachte van de initiatiefnemers en daarom kan heel Wassenaar meedoen aan de actie. De vrijwillige buurtteams zijn ontstaan tijdens de Klimaattafel die de gemeente Wassenaar regelmatig organiseert. Stichting Buurkracht ondersteunt de teams.

“Mensen willen wel verduurzamen, maar worden vaak gehinderd door andere dagelijkse bezigheden. Een gezamenlijke aanpak is net dat ene zetje dat nodig is om wel tot actie over te gaan. Naast de financiële voordelen bij de aanschaf vanwege de collectiviteitskorting van de leverancier zorgt het collectief plaatsen van zonnepanelen er ook voor dat binnen de gemeente in een keer forse duurzame stappen worden gezet,” aldus Edward Verschoor, een van de initiatiefnemers.

Wilt u ook zonnepanelen?
Zonnepanelen zorgen ervoor dat we zelf opgewekte schone energie gaan gebruiken, ze zijn betaalbaar en er is zon genoeg. En het is een solide investering met een goed financieel rendement. Geïnteresseerden kunnen de vorderingen van de buurtteams vrijblijvend volgen in de buurkracht-app. Zoek in de app naar de zonnepanelenactie in een van de vier buurten, klik op ‘doe mee’ en blijf zo op de hoogte. De app is gratis te downloaden in de App/Play-store, zoek op buurkracht. Mensen die niet in een van de vier buurten wonen, maar wel geïnteresseerd zijn sluiten zich aan bij de dichtstbijzijnde buurt.

Digitale informatiebijeenkomst
Binnenkort volgt er een digitale informatiebijeenkomst voor iedere inwoner van Wassenaar die meer wil weten over de actie. De voorbereidingen zijn in volle gang. De datum en verdere details worden bekend gemaakt in bovenstaande app.

Over Buurkracht
Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen in de buurt samen mooier, beter, groener, veiliger of duurzamer te maken. De stichting ondersteunt buurtteams met tips en tools. Meer informatie over deze stichting zonder winstoogmerk vindt u op www.buurkracht.nl.

Fotobijschrift: Eén van de 4 buurtteams. In dit geval buurtteam Centrum.

 

Tags

BuurkrachtBuurtteamsWassenaarZonnepanelenactie
Gerelateerde artikelen
Back To Top