Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: politie Katwijk

Surveillance langs kust na surfdrama

12 mei 202054 second read

Langs de kust tot nabij Katwijk zijn vanochtend extra surveillances uitgevoerd in verband met het surfdrama nabij het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen. Gisteravond raakte een aantal watersporters bij Scheveningen in de problemen.

Het ging om een groep van zes surfers die in dit geval met flippers en bodyboards zijn gaan zwemmen. Sommige van hen waren in training voor iron waterman. Het betrof allemaal lifeguards en surfleraren met veel kennis en kunde. Volgens ingewijden was er gisteren geen reden om níet het water in te gaan. Van deze groep zijn drie surfers overleden (twee surfers gisteravond en één vanochtend), zijn er twee naar het ziekenhuis vervoerd maar zijn alweer thuis. Eén van hen kon op eigen kracht het water verlaten.

Een andere groep bestond uit drie surfers en nog een indivuele surfer. Van deze groep is vanochtend één persoon gevonden en is nog een surfer vermist. Dit vijfde slachtoffer is, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, nog niet geborgen. De politie gaat er wel vanuit dat het om een 23-jarige vermiste Delftenaar gaat. Dat melden diverse media vanmiddag. 

 

Tags

KustScheveningenSurveillanceWindsurfdrama
Gerelateerde artikelen
Back To Top