Skip to content

Sport- en Speldagen gaan door, poldercross niet

20 mei 20203 minute read

De poldercross gaat helaas niet door dit jaar. Net als andere Wassenaarse evenementen kan deze activiteit niet gehouden worden vanwege het heersende coronavirus. Op 7 maart hadden zich reeds 100 deelnemers ingeschreven voor deze activiteit. De organisatie Spelenderwijs is bereid de inschrijfkosten te retourneren.

De reeds ingeschreven deelnemers dienen hiervoor uiterlijk 4 juli 2020 een email te sturen aan ssw.penningmeester@gmail.com. In de mail dient de deelnemer naam, adres en de wijze waarop het bedrag kan worden geretourneerd op te geven. De niet teruggevraagde bedragen worden, tijdens het 25 jarig bestaan van Spelenderwijs in 2021, gebruikt voor extra activiteiten voor Wassenaarse kinderen.

De afgelopen weken heeft het bestuur van de Stichting Spelenderwijs intensief contact gehad met de gemeente Wassenaar. Beide organisaties realiseren zich heel goed dat juist dit jaar vele kinderen erg uitkijken naar leuke activiteiten in de zomervakantie. De insteek van het overleg is een leuk, veilig en verantwoord programma organiseren. Gelukkig heeft Spelenderwijs vele creatieve staf- en bestuursleden. Gezamenlijk worden nu onderdelen bedacht die zullen passen binnen de maatregelen van het coronavirus. Hierdoor kunnen de Sport- en Speldagen van 2020 gewoon doorgaan. Het doorgaan is uiteraard onder voorbehoud van het doorgaan van de versoepelingen. Zeer belangrijk en noodzakelijk is het kunnen houden van georganiseerde samenkomsten van maximaal 100 personen, wat volgens de afgegeven planning mogelijk is vanaf 1 juli.

Begin juli krijgen alle ouders een brief met instructies over het halen en brengen van hun kind(eren). In deze brief wordt vooraf medegedeeld in welk team het kind is ingedeeld. Bij aankomst op een locatie zal alles ingericht zijn op het houden van 1,5 meter afstand voor iedereen die geen basisschoolkind is. De locaties worden niet verlaten, behalve voor bijvoorbeeld een spel in de naastgelegen polder of het naastgelegen bos. Het transport zal goed worden begeleid en de benodigde ruimte zal van tevoren worden afgezet.

Net als op de basisscholen is er aandacht voor alles rond het coronavirus. En natuurlijk is er ook heel veel aandacht voor het organiseren van leuke onderdelen. Nu een aantal onderdelen niet door kunnen gaan ziet Spelenderwijs het als een grote uitdaging om nog leukere dingen te gaan doen met elkaar. En dat zal zeker gaan lukken. Heb jij je ingeschreven, dan gaan we jou zien op 24, 25 en 26 augustus. Voor de ouders hebben wij de tip om nog even te wachten met vragen tot onze brief begin juli op uw deurmat valt. Is de vraag héél dringend, stuur dan een mail aan leo.bellekom@ziggo.nl.

 

Tags

PoldercrossSport- en speldagenStichting SpelenderwijsWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top