Skip to content

Herstart WZK Tri-Team groot succes

8 juni 20202 minute read

De afgelopen Coronatijd moesten de leden van hardloopvereniging WZK Tri-Team doorbrengen met een trainingsschema, met daarbij whatsapp instructie van de trainers, gepaard gaand met af en toe een filmpje, om de motivatie van de leden op peil te brengen, dan wel te houden. Dat ging goed. Tri-teamers kunnen nu eenmaal niet zonder hun sport, dus gelopen werd er wel en dit werd gedeeld op social media, zoals Facebook, Instagram en Strava.

Ook werd er een speciale Wassenaarse fotochallenge georganiseerd zodat de leden met een doel op pad konden gaan. Al duurde het wel een beetje lang en miste men de dinsdag- en donderdagtrainingen, de meesten bleven gewoon doorlope. Dit ondanks het gebrek aan een wedstrijddoel, omdat alles wat in het vooruitzicht lag ondertussen was gecanceld.

Nadat het goede bericht kwam, dat sportverenigingen weer trainingen mochten gaan aanbieden per half mei, besloot WZK Tri-team in verband met het grote aantal leden, hier nog even iets meer tijd voor te nemen. En goed te onderzoeken hoe het beste te handelen en zo goed mogelijk recht te doen aan gezondheid en veiligheid van de leden. Bestuur en trainers staken online de koppen bij elkaar en maakten een plan, daarbij de richtlijnen vanuit de KNAU (Atletiekunie) in achtnemend. Vervolgens werden er twee proeftrainingen uitgevoerd om ervaring op te doen met de 1.5 meter regel en het toch op andere wijze aanspreken door de trainers van de leden op sommige punten. Al eerder was het plan opgevat om een wandelafdeling op te richten, en ook dit kon op proef van start gaan.

Met het opzetten van een aanmeldsysteem zodat de trainers overzicht kunnen houden en het niet te druk wordt, waren de laatste voorbereidingen getroffen. Daags na Pinksteren was het dan eindelijk zover en mochten de leden weer los. Wat een feest om weer onder begeleiding van de trainer aan de bak te kunnen en elkaar weer te zien en spreken! De monden bewogen net zo hard als de benen; en ook het nieuwbakken wandelteam had het erg naar de zin! Ondertussen komen ook de social runs, die in het weekend plaatsvinden weer op gang en lijkt alles weer een beetje normaal, maar dan anders….

Volg WZK Tri-Team voor een impressie op facebookpagina en/of instagram: @wzktriteam.

 

Tags

HerstartTri-TeamWassenaarWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top