Skip to content
Fotocredit: Natuurmonumenten

Word jij Professor Paardenbloem?

22 juni 20202 minute read

Wist je dat paardenbloemen ‘s avonds sluiten? Zo kunnen slakken ’s nachts niet stiekem het stuifmeel opeten. ’s Ochtends gaan ze weer open. Naturalis onderzoekt waarom sommige paardenbloemen eerder of juist later sluiten. OERRR roept alle kinderen van Nederland op om mee te doen! Word jij Professor Paardenbloem?

Doe mee en maak kans op een dagje Naturalis
Naturalis onderzoekt in welke omgeving een paardenbloem eerder opent en sluit. Maak het uit of de paardenbloem in de natuur staat of tussen de tegels in de stad? Of het regent of dat het zonnetje lekker schijnt? Het is belangrijk om zoveel mogelijk gegevens te krijgen, dus vragen we alle kinderen om mee te doen. Alle deelnemers maken ook nog eens kans op een dagje Naturalis voor 4 personen!

Zo werkt het

  • Kijk op naturalis.nl/paardenbloem welke gegevens je allemaal moet opschrijven.
  • Zoek nu een paardenbloem in je tuin, op straat of ergens in de natuur.
  • Kijk tussen acht en tien uur ‘s avonds of de bloem dicht is. En tussen zeven en negen uur ‘s ochtends of de bloem open is.
  • Doe dat drie dagen bij dezelfde bloem.
  • Heb je alle gegevens verzameld? Vul ze in op naturalis.nl/paardenbloem en je maakt kans op een dagje Naturalis.

Tags

KinderenNatuurmonumentenOnderzoekPaardenbloem
Gerelateerde artikelen
Back To Top