Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Wederom inspirerende Klimaattafel

30 juni 20202 minute read

De tweede Klimaattafel van dit jaar kwam goed uit de verf. Bezoekers en organisatie kijken terug op een goede bijeenkomst met mooie presentaties van duurzame initiatieven, gehouden in een sfeervolle ruimte in The House of Inspiration in één van de voormalige NIAS-gebouwen.

Positief was dat de Klimaattafel behalve ‘live’ ook digitaal kon worden gevolgd via een webinar. Het was de eerste keer dat bezoekers thuis konden meekijken via hun mobiel, tablet of computer. Van deze extra mogelijkheid is goed gebruik gemaakt. Er hadden zich vooraf 20 personen aangemeld. De Klimaattafel heeft hiermee zijn bereik vergroot. ‘Zeker iets om door te zetten bij de volgende edities,’ zegt wethouder Lia de Ridder die de avond opende. ‘Juist de combinatie van fysiek en digitaal biedt de Klimaattafel meerwaarde.’

De aanwezigen luisterden naar de inspirerende presentaties van de initiatiefnemers.

Willemien Free wees op de vele voordelen van de elektrische deelauto, naast vermindering van CO2 ook rijplezier en meer ruimte op straat;
De Wassenaarse woningcorporaties lieten zien hoe zij 950 van hun woningen naar A of B hebben gekregen en daarmee geïnvesteerd hebben in de waarde van hun bezit en de woonkwaliteit van hun huurders;

Mireille Soeters gaf aan hoeveel uitzoekwerk de initiatiefnemers al hebben gedaan voor zonnepanelen voor hun buurten. Mensen zonder eigen (geschikt) dak kunnen meedoen met de Wassenaarse Energie Coöperatie in oprichting. Op 8 juli organiseren de Buurtteams een eigen digitale bijeenkomst over het zonnige aanbod aan de buurt.
Ruben Ribbius schetste twee belangrijke processen voor de gemeente. De raadscommissie spreekt in juni over de aanpak voor de Transitievisie Warmte. Daarnaast is er een bijeenkomst voor inwoners over de Regionale Energiestrategie op 6 juli vanaf 19.30 uur. (aanmelden verplicht via LES@wassenaar.nl)

Presentaties
De presentaties van de avond zijn te downloaden. Voor aanvullende informatie verwijzen we naar de contactgegevens in de presentatie.

Tags

KlimaattafelWassenaarWebinar
Gerelateerde artikelen
Back To Top