Skip to content

Volle kracht vooruit voor Van Woesik

3 juli 20202 minute read

Een geweldige sfeer, helder zicht en een fijn team, dat is Van Woesik. Iedere zaterdag valt er iets te beleven. Neem afgelopen zaterdag. Om half 9 wandel ik het terrein op. Ik snuif de geuren op van het vers gemaaide gras. Ik open de deur van het gebouw en ik ruik de vers gezette koffie. Ik begroet de leiding en doe alle deuren open om de heerlijke frisse buitenlucht binnen te laten. Het begin van een mooie dag.

Om half 10 stromen bevers en welpen het terrein op. De papa’s en mama’s blijven vanwege de corona bij het hek staan. Even springen op de trampoline, klimmen in de touwen of verder bouwen aan je hut. Vriendjes en vriendinnetjes begroeten elkaar of knuffelen even. De leiding heeft leuke spellen bedacht. Er wordt gerend, gespeeld en vooral veel gelachen. Dan legt de leiding uit hoe je en vuurtje kunt maken en hoe je daar op kunt koken. De kinderen sprokkelen hout en gaan aan de slag. Dit is even serieus, goed opletten hoe je kunt overleven in de natuur.

Vroeg in de middag komen de junioren. Vanwege de voorspelling van windstoten en regen gaan zij vandaag niet zeilen. Maar het is warm en het water trekt. We gaan de kano’s in, roept de leiding. Een speurtocht over het water van de Wassenaarse watering. Als de donkere wolken naderen, zijn de kinderen al weer terug. Geen onweer, wel regen. De kinderen springen in het water, zwemmen tijdens de regen, dat is pas cool. De zeeverkenners laten zich niet snel storen door de weersvoorspellingen. Zij vinden het juist heerlijk in hun zeilboot. Niet met storm en onweer. Maar wel tijdens regen en wind met je zeilpak aan. Heerlijk stoer met jouw bak en jouw vrienden over de Kaag. Alle drukte van de hele week waait uit je hoofd.

Van Woesik bloeit en groeit. In 2 jaar tijd is de groep stamleden (18-30 jaar) gegroeid van niets naar 20 leden. Uit deze stam hebben 6 leden zich gemeld voor een bestuursfunctie. In de coronatijd is er veel digitaal uitgewisseld. De huidige ervaren bestuurleden gaan het bestuur vormen van een Stichting Beheer. De jonge bestuursleden vormen een groepsbestuur, die zich gaat richten op goede spelprogramma’s. Zij staan vooral dicht bij de jeugd. Wat een enthousiasme, wat een team, wat een sfeer. Volle kracht vooruit!

Informatie op www.vanwoesik.com of bel met Leo Bellekom (0643265500).

 

 

Tags

ScoutingSport en spelvan WoesikWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top