Skip to content

Spontane opruimactie buurtgenoten Burchtplein

14 juli 202056 second read

Een aantal buurtgenoten reageerde enthousiast en spontaan op de oproep van Annelie en Floor in de buurt app. “Als je wilt dat iets verandert moet je er zelf iets aan doen en goed voorbeeld doet goed volgen”.

Helaas ervaart de buurt al een aantal weken veel overlast op het Burchtplein. Naast een gezellig en sociaal toegenomen gebruik van het park in Corona tijd, zijn er ook grote groepen jongeren bijgekomen. Met name deze laatste groepen kennen helaas het concept “de rommel achter je kont opruimen” niet. Iedere morgen is het park bezaait met troep.

Maar in plaats van klagen stelden ze voor om met elkaar op te ruimen. Binnen een dag hadden ze het voor elkaar. Floor sprong zelf op de sup plank en schepte eigenhandig de blikjes, plastic zakjes, lachgaspatronen etc. uit het water.

De buurtgenoten, jong en oud en zelfs een tijdelijke bewoner van Duinrell die iets terug wilde doen voor het dorp dat hem heeft opgevangen, hielpen mee om rond het plantsoen en de banken op te ruimen. Vele handen maakten licht werk en na een uur konden wij na gedane arbeid nog samen borrelen.

Tags

BurchtpleinBuurtgenotenOpruimactieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top