Skip to content
Fotocredit: Pixabay/Leo2014

Aantal besmettingen in Hillegom toegenomen

24 juli 20202 minute read

In het onderzoek naar de besmettingsuitbraak in de horecagelegenheid in Hillegom zijn er drie nieuwe besmettingen bijgekomen. Dat meldde de GGD Hollands Midden donderdag. Dit brengt het totaal op 31 personen die in het café zijn geweest en besmet zijn. Daarnaast zijn er op dit moment 8 mensen die door een van deze 31 personen besmet zijn geraakt. Het aantal zogenoemde secundaire besmettingen kan nog toenemen.

Bron- en contactonderzoek richt zich op mensen die langer dan 15 minuten op minder dan 1,5 meter van een besmet persoon zijn geweest. Deze mensen hebben een hogere kans om ziek te worden en hen wordt gevraagd om twee weken in thuisquarantaine te gaan en zich bij klachten je te laten testen.

Testen zonder klachten is niet zinvol. Dan zou je je iedere dag moeten laten testen, want de test is een momentopname. Toch kan je wel besmet zijn en geen klachten hebben. Daarvoor is de thuisquarantaine. Inmiddels is als gevolg van het bron- en contactonderzoek in Hillegom aan zo’n 300 mensen gevraagd om in thuisquarantaine te gaan, meldt de Bollenstreek Omroep. 

Wassenaar

In Wassenaar is sinds begin juli sprake van 56 besmette personen. Begin mei stond dat aantal op 47 besmettingen. Het aantal personen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) staat al langere tijd vast op 9. 

 

Tags

BesmettingenCoronavirusHillegomWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top