Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Ellen Klaver - Asscheman

Nieuwe oceaan roeiboot Mark Slats onder grote belangstelling gepresenteerd en gedoopt (Video)

10 augustus 20202 minute read

Op zaterdag 8 augustus werd onder grote belangstelling de nieuwe boot van Mark Slats in Warmond gedoopt en te water gelaten. De nieuwe boot draagt de naam van de dit jaar overleden moeder van Mark, Maria.

Mark heeft de nieuwe roeiboot helemaal zelf gebouwd op de werf van Paul Dijkstra. Hij is daar een jaar geleden mee begonnen en heeft alle verbeterpunten, die hij had ervaren bij zijn eerste deelname er in verwerkt. De boot heeft nu de nieuwste high-tech uitrusting en is van een stevig, maar van lichter materiaal dan de vorige boot, waarmee Mark solo een wereldrecord vestigde in de Talisker Whisky Atlantic Challenge. Bovendien is de boot iets langer en smaller en is het onderwatergedeelte sneller.

Dit keer roeit Mark deze challenge niet solo, maar in het ‘pairs segment’, dus met een mede roeier.  Kai Wiedmer zal samen met Mark de tweepersoons roeiboot 5000 km de Atlantische Oceaan over roeien. Op 12 december zal gestart worden in San Sebastian op de Canarische eilanden en het eindpunt ligt bij Nelson’s Dockyard op Antigua in het Caraïbisch gebied. “Mijn doel blijft onverminderd hoog”, vertelt Mark. “Wij gaan weer voor een wereldrecord”.

“Wij roeien in shifts van twee uur. We moeten elkaar dus goed leren kennen, want als duo kun je elkaar versterken, maar ook naar beneden halen. Daarom hebben we nu een team coach”. “De boot zal straks zwaarder zijn dan u, want we moeten onze voorraden er in mee nemen en 50 liter water, waar we ook weer mee moeten aankomen”.  “Maar”, voegt Mark toe, “het is altijd weer een natte bedoening”.

Bekijk de reportage: 

{youtube}/ZxiSE8uGk_A{/youtube}

doopMaria markslats Fotocredit: Ellen Klaver-Ascheman

 

Tags

DoopMariaMark SlatsOceaanroeiboot
Gerelateerde artikelen
Back To Top