Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Pixabay/Leo2014

Aantal besmettingen in Wassenaar toegenomen

11 augustus 202055 second read

Het aantal mensen dat positief is getest op corona is de afgelopen week opnieuw gestegen, meldt de NOS. Er kwamen van 4 augustus tot en met 11 augustus 4036 coronapatiënten bij. Vorige week werden 2588 besmettingen vastgesteld en was 2,3 procent van de afgenomen tests positief, nu is dat 3,5 procent.

De RIVM-directeur wijst erop dat het virus dat nu in opmars is, een nieuw type van het coronavirus is. Het gaat nu om een virus dat mildere klachten geeft en dat maakt het lastiger om te bepalen of mensen griep hebben of toch een variant van Covid-19 onder de leden hebben. Het landelijk aantal ziekenhuisopnames is gedaald naar 38 in de afgelopen week. De week ervoor was het 44. Afgelopen week zijn negen mensen aan covid overleden, de week ervoor was dat zes.

In Wassenaar is het aantal officiële besmettingen toegenomen sinds onze laatste berichtgeving hierover op 24 juli jl. Gisteren stond de teller op 65 officiële besmettingen. Het aantal personen uit Wassenaar dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) staat al langere tijd vast op 9 en het aantal overledenen in Wassenaar als gevolg van corona bedraagt nog steeds 12.

Bron: NOS

Tags

CoronavirusWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top