Ga naar hoofdinhoud

Wassenaarse Reddingsbrigade is op haar post

11 augustus 20202 minute read

Sinds vorige week donderdag is het warm weer in Nederland en ook de Wassenaarse Slag loopt daardoor vol. Door een goede samenwerking met alle betrokkenen, zoals handhaving, politie, parkeerterreinhouders en de horeca, verloopt het soepel op de Wassenaarse Slag en blijft het een gezellige drukte, met genoeg ruimte voor iedereen.

De lifeguards van de Wassenaarse Reddingsbrigade hebben het op deze dagen bijzonder druk. We herenigen veel kinderen met hun ouders en bieden EHBO hulp. Daarnaast bewaken de lifeguards het strand, door toezicht te houden langs de waterlijn bijvoorbeeld. Als je een lifeguard ziet lopen, dan kun je die vragen stellen. De lifeguards bewaken het zwemmersgebied en waarschuwen voor muien. Waar nodig redden we mensen uit het water, vaak uit muien. Maar ook met boot of waterscooter patrouilleren we op het water, vanaf de zee worden zwemmers teruggestuurd naar de kant, als ze te ver de zee in gaan. De hulp van strandgasten is zeker op drukke dagen heel belangrijk, als je iemand in nood ziet, aarzel niet, bel 112 of alarmeer de lifeguards.

Afgelopen zondag 9 augustus stond er een sterke stroming, in de loop van middag is de rode vlag gehesen (verboden te zwemmen) en met name in de middag zijn er vele mensen gewaarschuwd uit het water te gaan. We zijn tot in de avond opengebleven, omdat het lang druk bleef op het strand. Het was een bijzonder drukke dag voor onze lifeguards. Gelukkig zijn alle mensen aan de Wassenaarse slag weer veilig uit het water gekomen.

We zijn trots op onze lifeguards, die op dit soort drukke dagen vrijwillig (extra) naar het strand komen, om dan de hele dag tot in de avond alert toezicht te houden en te ondersteunen waar nodig.

Het blijft volop genieten aan de Wassenaarse Slag, we wensen alle badgasten mooie stranddagen toe.

Meer informatie over de stroming en muien, de vlaggen en het vrijwillige werk van de lifeguards kan je vinden op www.wrb.biz of www.knrm.nl/strandinfo/wassenaar.

Tags

HittegolfVeiligheidWassenaarWassenaarse ReddingsbrigadeZomer
Back To Top