Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Trebol producties

De genomioneerden voor de Wassenaarse Cultuurprijs stellen zich aan u voor

26 augustus 20202 minute read

In de serie ‘Genomineerden voor de Wassenaarse Cultuurprijs’ staat in deel 3 ‘The Passion Wassenaar’ centraal.

‘The Passion Wassenaar’ is tot stand gekomen in navolging van de landelijke Passion, die jaarlijks op de televisie te zien is, maar dan met een geheel eigen invulling. Vele bekende muziek en zangnummers voor jong en oud passeren hierin de revue.

Vanaf september 2019 hebben de 80 deelnemende spelers, zangers en musici wekelijks op hoogstaand niveau gerepeteerd onder de bezielende leiding van een artistiek team. De organisatie ligt in handen van een driekoppig Wassenaars organisatie team. “Mede door sponsoring hebben we een zeer professioneel geheel kunnen samenstellen”, vertelt voorzitter Rob Bom. “Zo werd er onder meer ook een processie gehouden door de straten van Wassenaar, die op film en dronebeelden is vastgelegd. “

Radio en tv, diverse kranten en andere media hadden inmiddels ruim aandacht geschonken aan de komende opvoeringen. Een comité van aanbeveling onder aanvoering van burgemeester de Lange was zeer enthousiast, zeker na het bijwonen van een repetitie. De kaarten waren bijna uitverkocht……
En toen gooide corona roet in het eten en de opvoeringen van begin april moesten worden uitgesteld, terwijl iedereen eind maart helemaal voorbereid in de startblokken stond.

“Dat was natuurlijk een grote teleurstelling voor iedereen”, aldus de voorzitter. Wel hebben de hoofdrolspelers van the Passion zich in de corona tijd ingezet om hun prachtige nummers ten gehore te brengen bij de diverse verpleeghuizen. Ook zullen zij acte de présence geven in de week van ‘the Art of Shopping’ op 12 september a.s. Het enthousiasme van iedereen blijft onverminderd groot.

De organisatie bereidt zich er nu op voor om de uitvoeringen in 2021 te laten plaatsvinden, mits de corona maatregelen het natuurlijk toestaan.
“En gelukkig krijgt ‘the Passion Wassenaar’ veel support van de fondsen en sponsoren”, zegt Rob Bom, “zij zijn ons erg ter wille. Ook kerken als de Messiaskerk, de Jozefkerk en de NPB hebben wederom hun steun toegezegd. En natuurlijk kan tegen die tijd iedereen, die al een toegangs kaartje gekocht had, dat omruilen voor een nieuw kaartje.”

“Wij hopen, dat ons comité van aanbeveling en het publiek net zo enthousiast zullen blijven als de mensen van de organisatie, de spelers, de zangers en de musici. Wij verheugen ons inmiddels op de opvoering in 2021.”

Meer over the Passion Wassenaar is te vinden op www.thepassionwassenaar.nl of op facebook @thepassionwassenaar

 

Tags

GenomineerdenThe Passion WassenaarWassenaarWassenaarse Cultuurprijs
Gerelateerde artikelen
Back To Top