q Vrijzinnig in Wassenaar – deel je inspiratie - Wassenaarders.nl Skip to content

Vrijzinnig in Wassenaar – deel je inspiratie

26 augustus 20202 minute read

Kerkdienst live bij te wonen of online te beluisteren. Naast diensten met eigen predikant Tom Mikkers zijn er diensten met gastvoorgangers. Dertig personen kunnen de dienst bijwonen. Aanmelden voor de diensten via e-mail: secretaris@vrijzinniginwassenaar.nl.

De kerkdienst is online te beluisteren via vrijzinniginwassenaar.nl om 10.30 uur op vrijzinniginwassenaar.nl. Teksten en programma zijn hier ook te lezen. Achteraf terugluisteren kan ook.

Zondag 6 september Met Johan Bouwer het jaar door. Tijdens deze feestelijke opening van het seizoen verwelkomen we nieuwe leden en vertelt Johan over tradities die gedurende een jaar voorbijkomen.

Zondag 13 september met Tom Mikkers

Extra ingelaste activiteit
Stand up filosofe Laura van Dolron

Dinsdag 1 september, aanvang 14.00 uur.
In het kerkgebouw, maximum aantal personen 30, vrijwillige bijdrage.
Opgave verplicht via secretaris@vrijzinniginwassenaar.nl

Laura van Dolron (Rotterdam 1976) maakt geen theater over een betere wereld, maar maakt een betere wereld in het theater. Met het publiek als haar tegenspeler verwondert Laura zich en maakt ze zich boos over het onrecht in de wereld. Dit alles met lichtheid en humor, waarbij ze ook zichzelf kritisch beschouwt. Laura zoekt naar de universele waarde van haar persoonlijke verhaal en naar haar persoonlijke verhouding tot maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Zij zoekt naar wat er mooi is en naar wat er beter kan.

Deze uitgangspunten komen samen in Laura’s eigen genre: stand-up filosofie. Zij staat als zichzelf op het podium en voert een gesprek met het publiek. Zij doet wat een comedian doet, maar dan met meer poëzie en minder behoefte aan de lach. Zij doet wat schrijvers doen, maar schrijft sprekend en spreekt schrijvend. Ze doet wat dominees doen, maar dat zonder God (al komt hij nog wel eens om de hoek kijken). Zij doet wat theatermakers doen, maar dan zonder rol, zonder illusie. Het werk van Laura van Dolron (foto onder) werd lovend ontvangen door publiek, pers en jury’s. Zij won o.a. de BNG Nieuwe Theatermakersprijs (2007), de Charlotte Köhlerprijs (2007), de Erik Vosprijs (2008) en de Guido de Moorprijs (2012).

LauravanDolron vrijzinniginwassenaar

Tags

DienstenVrijzinnig in WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top