Skip to content

Vereniging Groep de Mos wil bij gemeenteraadsverkiezingen 2022 meedoen in randgemeenten

2 september 20202 minute read

De vereniging Groep de Mos wil bij de gemeenteraadsverkiezingen 2022, bij het vinden van geschikte kandidaten, meedoen in de randgemeenten van Den Haag.

“Uit een steekproef, deze zomer gedaan door onderzoeksbureau DirectResearch uit Amsterdam, blijkt dat onze manier van politiek bedrijven ook aanslaat bij de buren”, aldus partijleider Richard de Mos, die met 71% een grote naamsbekendheid geniet in de regio. Met zijn Ombudspolitiek gaat De Mos voorbij aan links- rechts denken. “Wij plaatsen politiek niet in traditionele kaders en ideologieën. Wij pakken problemen bij de horens en lossen die vervolgens met kordate plannen op. Daar heeft de samenleving wat aan. In Den Haag bewijzen we als grootste partij dat oplossingsgerichte politiek, dat luistert naar de mensen, succesvol is. Na vele verzoeken van burgers uit de randgemeenten, willen we de Ombudspolitiek ook daar gaan uitrollen. Uiteraard samen mét de mensen uit die gemeenten”.

Een derde van de ondervraagden vindt deelname van Groep de Mos een verrijking van de gemeenteraadsverkiezingen. Een vijfde zou op de beweging van Richard de Mos stemmen bij deze verkiezingen.

Samenwerking
“Alles valt of staat bij het vinden van goede kandidaten, die namens de vereniging Groep de Mos zitting willen gaan nemen in de diverse gemeenteraden in de regio”, aldus De Mos, die ook wat wil met een andere bevinding uit de steekproef; samenwerking met andere partijen. De Mos: “Ruim de helft van de ondervraagden vindt dat Groep de Mos samen moet werken met andere partijen. In een aantal gemeenten lopen al gesprekken over mogelijke samenwerking. Voor iedere gemeente staan wij open om samen met andere lokale partijen een vuist te maken tegen de gevestigde orde. We hebben nu een steekproef gehouden in Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar, Westland, Delft en Pijnacker-Nootdorp, maar dat betekent niet dat wij andere steden, zoals bijvoorbeeld Zoetermeer en Leiden, overslaan als ook vanuit daar signalen komen, waaruit blijkt dat men ook in die gemeenten snakt naar vernieuwende Ombudspolitiek”.

Resultaten uit de steekproef (n 275)
Bekendheid Richard de Mos 71%
Deelname Groep de Mos aan gemeenteraadsverkiezingen is een verrijking 34%
Stemmen op Richard de Mos bij deelname gemeenteraadsverkiezingen 22%
Samenwerking zoeken met een andere lokale partij in de gemeente 54%

Vertaling naar het aantal zetels
Rijswijk 1 – 6
Leidschendam-Voorburg 2 – 5
Wassenaar 0 -1
Westland 3 – 8
Delft 1 – 3
Pijnacker- Nootdorp 1 – 4

Aanmelden
Geinteresseerden kunnen zich met een motivatie en CV aanmelden via: kandidaat@groepdemos.nl

www.groepdemos.nl

Tags

GemeenteraadsverkiezingenGroep De MosRandgemeentenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top